13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoÎn acest an, prin programul Rabla se pot cumpăra şi motociclete

În acest an, prin programul Rabla se pot cumpăra şi motociclete

În acest an, programul Rabla se va aplica şi pentru motociclete, prima de casare fiind de 3.500 de lei, a anunţat marţi ministrul Mediului, Costel Alexe. El a precizat că şi cei care aleg să işi caseze o masină veche işi pot achiziţiona pe baza voucherului o motocicletă.

Acest mijloc de transport este din ce in ce mai folosiţ este mai putin poluanţ trebuie sa sprijinim acest mijloc de transport. Am avut multe discutii pe aceasta tema cu asociatii ale motociclistilor. Se poate achizitiona o motocicleta si la schimb cu casarea unui vehicul, orice fel de vehicul, noi vrem sa scoatem din uz vehiculele vechi„, a declarat ministrul Mediului.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, programul prin care e stimulat programul de achiziție de mașini cu emisii zero sau scăzute, ministrul Alexe a anunțat un buget de 140 milioane de lei, în creștere de 45% față de anul trecut, potrivit g4media.

Primele vor fi la fel ca anul trecut: 10.000 euro pentru achiziționarea unui automobil full electric și 4.000 de euro pentru un automobil hibrid. Bugetul ar permite astfel cumpărarea a 2.500 de automobile full electric și 400 de hibride.

Ministrul Costel Alexe a anunțat și o noutate: prima pentru mașinile electrice și hibride va fi acordată ”cu condiția de a nu înstrăina mașina cel puțin un an, e normal să ne asigurăm că rămâne în țară”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS