12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMona Lisa realizată din cuburi Rubik

Mona Lisa realizată din cuburi Rubik

Reinterpretarea unui artist francez a celebrei picturi „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci din sute de cuburi Rubik este de așteptat să ajungă până la 166.000 de dolari la o licitaţie care va avea loc în Paris la sfârșitul acestei luni.

Lucrarea de artă, formată din 330 dintre celebrele cuburi, este creația artistului francez Invader, a cărui adevărată identitate este ascunsă în spatele unei măști. Lucrarea va fi la licitaţia casei Artcurial din Paris pe 23 februarie, potrivit CNN.
„Rubik Mona Lisa” a fost creată în 2005 și este catalogată ca fiind o „abordare modernă a celei mai cunoscute picturi din lume”.
Originalul a fost pictat de Leonardo în urmă cu mai bine de 500 de ani și se află la celebrul muzeu Luvru din Paris. Mona Lisa este cea mai vizitată piesă de artă din lume.

În 2004, Invader a început să exploreze utilizarea cubului Rubik în opera de artă.
A fost prima dată, casa de licitații a spus într-un comunicat de presă, că cele mai vândute jucării au fost folosite pentru a face artă. Practica a fost numită „Rubikcubism”.
„Printre lucrările sale pe această temă, pe care le-a explorat într-o varietate de forme, această rubikcubistă Mona Lisa este de fapt reprezentarea cea mai fidelă originalului”, a spus casa de licitații într-un comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS