11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn „breloc“ de milioane

Un „breloc“ de milioane

Un pensionar englez a găsit în garajul său un mic obiect decorativ care avea pentru el doar valoare sentimentală. Omul a avut apoi o uriaşă surpriză când a aflat despre „breloc“ că valorează câteva milioane de lire sterline, arată The Sun.

Alfred Correya, un pensionar, de 66 de ani, din Somerset, Anglia, a găsit într-un dulap din garajul casei sale o micuţă bijuterie de jad. Era plină de praf şi a crezut despre ea că este un breloc.
Tatăl lui Alfred, un negustor de bijuterii indiene, a emigrat în Marea Britanie în anii 1960. Printre lucrurile aduse cu el s-a numărat şi micuţul obiect care înfăţişează un căţel aplecat pe lăbuţele din faţă.
Când a murit, la vârsta de 96 de ani, în 2002, amuleta a rămas într-un dulap din garajul fiului său și a fost uitată.

Un căţel din epoca de piatră

După 18 ani, când Alfred a descoperit mica bijuterie din garaj, nici prin cap nu-i trecea cât este de valoroasă.
Expertul în artă asiatică Alexander Clement, de la Halls Auctioneers din Shrewsbury, a evaluat-o între două şi trei milioane de lire sterline.
Specialiştii de la Școala de Studii Orientale și Asiatice din Londra consideră că micuţa amuletă provine din sud-vestul Chinei şi cred că are între 4.000 și 5.000 de ani, datând din epoca de piatră.
Bijuteria lui Alfred ar putea fi, deci, cea mai veche bijuterie din lume care înfăţişează un câine.
Alfred crede că amuleta a fost înmormântată, cu mii de ani în urmă, cu proprietarul său, apoi a fost furată de jefuitorii de morminte și, în cele din urmă, vândută tatălui său în anii ’50.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS