6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pui de rinocer alb s-a născut la grădina zoologică din Bruxelles

Un pui de rinocer alb s-a născut la grădina zoologică din Bruxelles

Un pui de rinocer abia născut a devenit mascota grădinii zoologice din Bruxelles. Face parte dintr-o subspecie specie amenințată cu dispariția: rinocerul alb. Se numește așa nu pentru că e foarte alb, ci doar mai deschis la culoare.

„Un mascul adorabil s-a născut în dimineața zilei de luni … Madiba, mama și copilul ei sunt bine”, a anunţat grădina zoologică Pairi Daiza într-o declarație.
Există aproximativ 18.000 de rinoceri albi în sălbăticie, dar subspecia este exterminată de braconieri în proporție de o dată la opt ore.
O altă specie de rinocer, al doilea cel mai mare mamifer terestru din lume, albul nordic. Acesta este într-un pericol mare de dispariţie. Cei doi rinoceri alb nordic sunt femele, astfel încât vor dispărea. Asta cu excepția cazului în care genele lor pot fi păstrate sau recuperate și începe un program de reproducere artificială.
Ultimul exemplar masculin a murit anul trecut. Așa că orice pui nou-născut în captivitate face să renască speranțele că specia poate fi totuși salvată. Micuțul belgian, care încă nu are un nume, e de sex masculin.
În iulie, un un pui alb din sud s-a născut prin inseminarea artificială în San Diego, potrivit gulfnews.com.
Grădina zoologică din Belgia are o altă femelă, Eliecare este gestantă. Ea urmează să nască până la sfârşitul anului. Ambele sunt sarcini naturale, a spus grădina zoologică

Elie a avut deja un pui, Sethemba, care s-a născut în 2016 și a fost transferat la o grădină zoologică din orașul spaniol Malaga, ca parte a programului european de reproducere în captivitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS