11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUrşii koala, în pragul dispariţiei definitive?

Urşii koala, în pragul dispariţiei definitive?

Urşii koala au ajuns în pragul dispariţiei, fără şanse mari de a mai fi salvaţi, relatează Forbes, citat de Digi24. Luni în şir, în Australia temperaturile au depăşit recordurile. Acest fapt a dus la secete distrugătoare şi incendii de vegetaţie care i-au distrus ursului koala principala sursă de hrană – frunzele de eucalipt.

Numărul exemplarelor care au supravieţuit este prea mic pentru a asigura continuarea speciei. Diversitatea genetică a devenit mult prea redusă în actuala populaţie pentru a asigura reproducerea în limitele unei sănătăţi normale a membrilor speciei.
Preşedinta Fundaţiei pentru Koala-ul Australian, Deborah Tabart, estimează că peste 1.000 de urşi koala au fost ucişi din cauza incendiilor. Tot ea susţine că 80% din habitatul lor a fost distrus. Despăduririle şi incendiile distrug principala sursă de hrană a urşilor koala, eucaliptul. Un koala adult consumă 1 kg de frunze de eucalipt pe zi.

O lege pentru protecţia urşilor koala a fost redactată în 2016, dar nu a trecut încă de legislativul de la Canberra. Mai multe filmuleţe cu oameni salvând urşi koala de foc au devenit virale şi au atras donaţii importante pentru spitalizarea şi ajutarea urşilor care au suferit arsuri.

Spitalul Port Macquarie pentru urşi koala a obţinut donaţii de 1,33 milioane de dolari din partea a peste 30.000 de donatori. Personalul spitalului speră să reuşească să construiască staţii cu apă potabilă în zonele devastate pentru a ajuta animalele afectate de foc, dar şi o „Arcă a urşilor koala“, menită să devină un sanctuar în care urşii răniţi sau arşi să găsească un mediu care să-i ajute să se recupereze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS