20.5 C
Craiova
miercuri, 12 august, 2020
Știri de ultima oră Magazin Submarin cu droguri, interceptat în Spania

Submarin cu droguri, interceptat în Spania

Un submarin cu o cantitate „semnificativă” de cocaină la bord (trei tone conform unor estimări) a fost interceptat în largul coastei Galiției, în nord-vestul Spaniei.

Două persoane au fost arestate în timpul operațiunii, care a avut loc duminică în orașul galician Cangas, în apropierea graniței cu Portugalia, a declarat un purtător de cuvânt al poliției spaniole, arată La Repubblica.

Galiţia, poarta de intrare a drogurilor în Europa

De multă vreme regiunea este punctul obişnuit de intrare a cocainei în Spania, de unde este distribuită în alte țări europene. Potrivit unei surse din cadrul anchetei, semisubmersibilul, lung de aproximativ 20 de metri, a venit din America de Sud, dar nu a specificat țara.
„Nu este prima dată“ când apare aşa ceva în Europa, a declarat sursa citată.

„Este foarte probabil să conțină câteva mii de kilograme (de cocaină), dar este doar o estimare”, a spus o altă sursă apropiată anchetei. Mai multe mass-media spaniole au estimat că transportul de droguri a fost mai mare de trei tone.

Cocaină din America de Sud

Această modalitate de transportare a drogurilor este mai răspândită în America, unde cartelurile columbiene folosesc submarine mai mult sau mai puțin sofisticate pentru a duce droguri în Mexic și de acolo în Statele Unite.

În septembrie, un alt submarin, cu mai mult de cinci tone de droguri la bord, a fost interceptat de Garda de Coastă americană în Oceanul Pacific, cu ajutorul Marinei din Columbia. Un „narcosubmarin“ similar celui de duminică a fost descoperit şi în 2006, tot în largul Galiciei, dar astfel de metode sunt relativ noi în Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Şoferul care a provocat un accident cu poliţia pe...

Şoferul care a provocat un accident cu poliţia pe urme, în arest.

ȘTIRI GdS

00:01:26

Sudul Franței a fost invadat de un număr record...

Sudul Franței a fost invadat de un număr record de păsări flamingo. Potrivit specialiştilor, de 45 de ani nu a mai fost...

Actorul Antonio Banderas, testat pozitiv cu COVID-19

Actorul spaniol Antonio Banderas, care luni a împlinit 60 de ani, a anunţat că este obligat să-şi serbeze ziua de naştere din...

Un bărbat a fugărit dezbrăcat un mistreț, după ce...

Un bărbat din Berlin a fugit dezbrăcat după un mistreț. Acesta a ieșit din pădure și i-a luat punga de plastic în...

Reţeta de weekend – Musaca de roșii și brânză...

Ingrediente 200 g cașcaval, 300 g mozzarella, 2 ouă, 2 vinete, 10 roșii, 10 căței de usturoi, unt

Cum poţi vizita locuri frumoase din lume direct din...

Oamenii au fost sfătuiți să stea acasă, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în mai toată lumea. De asemenea, au fost îndemnaţi...

Windsor deschide grădinile pentru vizitatori, pentru prima dată în...

Windsor deschide grădinile pentru vizitatori, pentru prima dată în 40 de ani, astfel vizitatorii castelului  vor putea face un tur al grădinii, creată...