22.6 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Trufă uriaşă, vândută cu un preţ pe măsură

Trufă uriaşă, vândută cu un preţ pe măsură

O trufă uriaşă printre suratele ei, ciupercile de pământ, a fost vândută recent la licitaţie pentru un preţ uimitor.

Oraşul italian Alba a ajuns anul acesta la a 20-a ediţie a Festivalului trufelor. Exponatele prezentate au fost licitate, în loturi sau individual, în patru oraşe de pe glob simultan: Alba (Piemont, Italia), Hong Kong, Singapore şi Moscova.
Trufa cea mai mare, pentru care s-a licitat din toate colţurile planetei, cântăreşte 1005 grame. Ea a fost găsită în regiunea Piemonte, acolo unde se şi organizează, în fiecare toamnă, Festivalul trufelor.
Trufa uriaşă a fost achiziţionată de un cumpărător anonim din Hong Kong, cu 120.000 de euro. Suma reprezintă o treime din totalul încăsărilor obţinute la licitaţiile din cadrul ediţiei din acest an a festivalului.

Banii sunt folosiţi în proiecte de binefacere

Valoarea trufelor vândute la licitaţiile din această toamnă a depăşit 400.000 de euro. Suma este mai mare decât cea de anul trecut, când s-au obţinut 393.900 de euro.
Toţi banii obţinuţi din aceste licitaţii vor fi donaţi în scopuri caritabile. Unul dintre beneficiarii din Italia este Fundaţia Nuovo Ospedale Alba Bra Onlus. La Hong Kong, banii merg la Institutul „Mother’s Choice“, care ajută copii orfani şi tinere mame neajutorate. Banii câştigaţi la Moscova ajung la Centrul Naţional de Cercetări Pediatrice Hematologice, Oncologice şi Imunologice „Dimitri Rogacev“, un centru de cercetări avangardiste specializat în boli hematologice, oncologice şi imunologice ale copiilor şi în diagnoză moleculară. Banii strânşi din trufele vândute în Singapore vor ajunge la World Food Future, un centru care promovează educaţia alimentară şi alimentaţia sănătoasă.

Trufa, o ciupercă de lux

Trufa este o ciupercă comestibilă, în formă de cartof, care creşte în pământ. Peste 100 de specii de trufe pot fi găsite în Europa, Asia şi America de Nord, dar cele mai apreciate se găsesc în Franţa şi Italia. Trufele au o aromă particulară, care le-a făcut renumite, și se găsesc la loc de cinste în meniurile restaurantelor de lux. Unele sortimente ajung să coste până la 4.000 de euro kilogramul.

Unul dintre motivele pentru care trufele sunt aşa scumpe este acela că nu pot fi cultivate. Este nevoie de un permis special pentru a putea recolta trufe. Ele cresc numai la rădăcina anumitor specii de copaci: stejari, fagi, pini, mesteceni, şi pot fi găsite doar cu ajutorul unor porci sau al unor câini dresaţi special.

Cea mai scumpă trufă din lume a costat 350.000 de dolari şi a fost cumpărată de un om de afaceri chinez, în anul 2007. Ciuperca, cu o greutate de 1,5 kg, a fost descoperită într-o pădure din apropierea oraşului italian Pisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton...

ȘTIRI GdS

Liga 1 | Vezi programul meciurilor din runda 8...

Întrucât la mijlocul săptămânii s-au desfășurat jocurile etapei a 7-a, LPF a programat meciurile din runda 8 a play-out-lui din Liga1 începând...

Liga 1 | FCSB – FC Botoșani 1-1. Țigănașu...

Formațiile FCSB și FC Botoșani au încheiat la egalitate, scor 1-1, pe Arena Națională, partida din cadrul etapei a 6-a din play-off-ul...

Serie A | Juventus și-a văzut de treabă. Victorie...

Liderul din Serie A, Juventus, și-a adjudecat toate cele trei puncte din meciul susținut sâmbătă, în compania concitadinei Torino. Bianconerri s-au impus...

Americanul Frances Tiafoe, depistat pozitiv înainte de debutul la...

Tenismenul american Frances Tiafoe, locul 81 ATP, a fost testat pozitiv cu coronavirus la un turneu demonstrativ din Atlanta, anunță News.ro.

Auto / Bottas a încheiat primul calificările și pornește...

Finlandezul Valtteri Bottas şi britanicul Lewis Hamilton au impus din nou supremaţia echipei Mercedes în calificările Marelui Premiu al Austriei de Formula...

Accident rutier cu două victime la Bâlteni

Două persoane au fost rănite sâmbătă, într-un accident rutier produs în comuna gorjeană Bâlteni. Potrivit IPJ Gorj, în accidentul rutier au fost...