31 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Sucul de portocale ar putea deveni un produs de lux?

Sucul de portocale ar putea deveni un produs de lux?

Boala dragonului galben, o maladie de origine bacteriană, distruge plantațiile de citrice din America de la mijlocul anilor 2000. Aceasta riscă să se propage și în Europa. În viitorul apropiat, sucul de portocale ar putea deveni un produs de lux.

Boala dragonului galben a început să se răspândească la mijlocul anilor 2000, potrivit digi24.ro. Aceasta face ca frunzele să se îngălbenească și împiedică fructele să se maturizeze, lăsându-le de talie mică și verzi și dându-le un gust amar. Semințele lor capătă o culoare maronie. În cele din urmă, se ajunge la moartea arbustului.
Această bacterie se răspândește rapid de la o plantă la alta prin intermediul unei mici insecte, păduchele asiatic (Diaphorina citri). Insecta este deja prezentă în Portugalia și Spania și ar putea răspândi boala.

Bacteria care decimează citricele ar putea ajunge și în Europa

Oamenii de știință se tem că după Asia, America și Africa, bacteria care decimează citricele ar putea ajunge și în Europa. Probabilitatea este ridicată, din cauza încălzirii climatice și a capacității de adaptare a bacteriei.
Pentru Europa, cea mai bună metodă de a împiedica pătrunderea bolii dragonului galben ar fi să fie respectate foarte strict reglementările: interdicția importurilor de citrice destinate plantațiilor și sensibilizarea călătorilor. Aceştia ar putea fi tentați să le aducă în bagaje din regiunile contaminate.

Portocalele sunt oare sortite să dispară?

Până acum, nu s-a putut găsi niciun tratament pentru a opri propagarea bacteriei ucigașe. Asta, în ciuda faptului că Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite a investit 31,5 milioane de dolari în 2014 pentru a căuta metode de a combate această boală. Oamenii de știință se gândesc la posibilitatea de a modifica genetic portocalele, pentru a le face mai rezistente față de această bacterie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...