10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCaravana Zilele Filmului Românesc la Craiova

Caravana Zilele Filmului Românesc la Craiova

Caravana Zilele Filmului Românesc by TIFF face o oprire la Craiova miercuri, 30 octombrie, la Cinema Patria. Pe afiș, două dintre cele mai importante premiere românești ale anului: „Mo”, debutul lui Radu Dragomir cu Dana Rogoz în rolul principal, și „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu.

Mo aduce în discuție un subiect abordat mult prea rar în spațiul public din România: abuzul de putere transformat în abuz sexual. „Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o știre la TV cu o studentă de la Cluj, care își filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întrețină relații sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând”, spune regizorul Radu Dragomir. Dana Rogoz și Mădălina Craiu au rolurile unor studente, iar Răzvan Vasilescu, pe cel al profesorului.

Răzvan Vasilescu şi Dan Rogoz în „Mo”

Parking, noul film al lui Tudor Giurgiu, descris de Cineuropa ca fiind „o odă dedicată tuturor visătorilor și cutezătorilor care au părăsit zona de confort a orașului natal pentru a căuta o viață mai bună în altă parte”, a deschis TIFF 2019 în prezența a peste 2000 de spectatori.
Filmată în Andaluzia, povestea de dragoste dintre un poet român emigrant în Córdoba și o cântăreață spaniolă, bazată pe romanul „Apropierea” a lui Marin Mălaicu-Hondrari, are în distribuție actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români îndrăgiți, precum Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru.
Caravana Zilele Filmului Românesc, prezentată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), își propune să aducă cele mai noi filme românești cât mai aproape de publicul pe care îl merită.

Program

Miercuri, 30 octombrie, ora 18.30, va rula „Mo”, cu: Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu. Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.Dana Rogoz: „Mo este studenta rebelă, agresivă, care provoacă, care împinge limitele mereu. Dar în același timp, Mo este și tânăra vulnerabilă, sensibilă, fragilă, încă afectată de moartea tatălui, aflată într-o căutare continuă a identității și a valorilor care o definesc.”

Belen Cuesta şi Mihai Smarandache în „Parking”

De la ora 20.00, va rula „Parking”, cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo. Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări. Filmul este o adaptare după romanul „Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS