11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAirbus lovit de o serie de atacuri ale hackerilor

Airbus lovit de o serie de atacuri ale hackerilor

Gigantul aerospațial european Airbus a fost lovit de o serie de atacuri ale hackerilor care vizează furnizorii săi în căutarea secretelor comerciale, au spus surse AFP, adăugând că suspectează o legătură chineză.

Două surse de securitate implicate în investigarea hackingului au spus că au avut loc patru atacuri majore.

Airbus a fost considerată de mult timp o țintă tentantă datorită tehnologiilor de ultimă oră care l-au făcut unul dintre cei mai mari producători de avioane comerciale din lume, precum și un furnizor militar strategic.

În ianuarie, a admis un incident de securitate care „a dus la accesul neautorizat la date”, dar persoanele care au cunoștință despre atacuri au conturat o operațiune concertată și mult mai mare în ultimul an.

Airbus nu a dat un răspuns în urma atacului

Un purtător de cuvânt al Rolls-Royce a refuzat să comenteze specificul oricărui atac, dar a spus:

Avem experiență de încercări de a obține acces la rețeaua noastră și avem o echipă de experți care lucrează îndeaproape cu autoritățile relevante pentru a ne asigura că combatem aceste încearcă și minimizează orice impact potențial.

Sursele au spus însă că aceștia suspectează că hackerii chinezi sunt responsabili, având în vedere înregistrarea lor de a încerca să fure informații comerciale sensibile și faptul că Beijing tocmai a lansat un avion conceput pentru a concura cu Airbus și cu rivalul american din Boeing.

În încercarea sa de a sparge limitele Airbus și Boeing de pe piața aeronautelor mondiale, Beijingul are, de asemenea, ambiții de a construi un avion de lungă durată numit C929, care va fi dezvoltat în parteneriat cu Rusia.

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS