Acasă Magazin Auto Toyota, cea mai utilizată flotă de mașini electrice

Toyota, cea mai utilizată flotă de mașini electrice

-

Toyota a anunțat că peste 500.000 de clienți au folosit în ultimii doi ani serviciul de car-pooling CleverShuttle, care folosește modelul electric alimentat cu hidrogen Mirai în Hamburg, Munchen și Stuttgart, scrie automarket.ro

Producătorul japonez a inițiat în septembrie 2017 un parteneriat cu serviciul de car-pooling CleverShuttle din Germania pentru a utiliza modelul electric alimentat cu hidrogen Toyota Mirai.

Flota inițială a fost formată din 20 de unități Mirai și a fost extinsă ulterior la 45 de unități. Aria principală de utilizare este formată din orașele germane: Hamburg, Munchen și Stuttgart.

Toyota Mirai, utilizat de peste 567.000 de clienți

Constructrul japonez a ales acest parteneriat cu scopul de a crește popuaritatea modelelor electrice alimentate cu hidrogren. După primii doi ani a raportat că peste 567.000 de clienți au utilizat Toyota Mirai. În total, unitățile Mirai din cadrul flotei au parcurs peste 2.2 milioane de kilometri.

Cu peste 2.2 milioane de kilometri parcurși, aceasta este cea mai utilizată flotă de mașini electrice cu hidrogen și demostreaza atractivitatea și utilizarea fără probleme a acestei tehnologii, afirmă Ferry Franz, directorul Toyota Motor Europa din Berlin.

Comparativ cu o mașină electrică care stochează energie în baterii, Toyota Mirai are avantajul de a necesita doar 3 minute pentru a umple rezervorul de hidrogen. Acest rezervor este convertit în energie electrică prin pile de combustibil.

Motor de 154 de cai putere

Cu un consum oficial de 0.76 kilograme de hidrogen la 100 de kilometri, autonomia lui Mirai este de până la 500 de kilmetri. Din asta rezultă că modelul oferă un motor de 154 de cai putere.

Serviciul de car-pooling CleverShuttle este diferit de serviciile de ride-hailing precum Uber prin faptul că mai mulți pasageri pot călători simultan spre destinația dorită după ce solicită o mașină printr-o aplicație mobilă.

Statisticile oferite de CleverShuttle arată că prețul unei călătorii este cu până la 40% mai mic decât călătoriile efectuate cu taxiurile convenționale.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...