9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoVolkswagen Golf 8, va fi lansat în 2020

Volkswagen Golf 8, va fi lansat în 2020

Volkswagen Golf 8 va ajunge pe drumuri începând cu anul 2020. Variantele lui Golf 8 sunt destinate atât celor care doresc un hibrid plug-in standard, cât și celor de pe piață pentru un PHEV axat pe performanță, informează autocar.uk.com

Volkswagen va prezenta în luna octombrie a opta generație a celui mai vândut model din Europa. Până în prezent, informațiile cu privire la motorizările noului Volkswagen Golf 8 au fost modeste. 

Frank Welsh, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare, oferă informații suplimentare despre noua generație.

Golf 8 va putea fi cumpărat în două versiuni plug-in hybrid. Cea mai performantă dintre ele va avea 245 CP și se va adresa celor care doresc un plug-in hybrid de performanță. Pentru clasici, este disponibilă și varianta de bază, cu 204 CP. Varianta de bază va avea drept țintă clienții care doresc să adopte tehnologiile verzi. Doar versiunea mai puternică va fi comercializată sub numele Golf GTE.

GTI-ul de azi are 245 CP, așa că GTE ar ar trebui să aibă de asemenea 245 CP. Dar există oameni care vor să aibă doar un plug-in hybrid similar cu cel din prezent, așa că vom oferi și o versiune de 204 CP. Aceasta vine fără echiparea GTE și este ca un Golf obișnuit, a declarat Welsh.

Volkswagen Golf 8, design modern cu mediu digital

Golf 8 va beneficia de un design modern cu un ecran touch poziționat central care va fi integrat în panoul de instrumente. Ecranele tactile vor înlocui varianta tradițională a instrumentelor și controlul climei. Chiar și comutatorul farurilor ar putea fi înlocuit cu un touchpad.

Golf 8 va avea niveluri de tehnologie de economisire a combustibilului, conectivitate, capacitate de conducere autonomă și rafinament.

De asemenea, viitorul Golf 8 va avea funcții autonome extinse. Mașina va fi conectată în permanență la internet și va oferi sisteme de siguranță și conectivitate de referință pentru industria auto.

Motoare pe benzină și diesel

Noul Golf 8 va primi și o gamă de motoare cu 12V hibrid, ușor pentru variantele entry-level și mid range. Unitatea de 1,5 litri TSI ACT de benzină va fi preluată de la Golf 7 de astăzi, dar i se va adăuga un motor pe 1,0 litri cu trei cilindri pe benzină și diesel de 1,5 litri, care este probabil să fie vândut și ca Hibrid ușor 12V.

Golf 8 va exista pe piața auto începând cu anul 2020. Producția în masă a autoturismelor va începe din luna octombrie.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS