13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoMazda va prezenta primul său model electric la Tokyo

Mazda va prezenta primul său model electric la Tokyo

Mazda a anunțat că va prezenta primul său model electric la Salonul Auto de la Tokyo din luna octombrie, iar acesta va fi echipat cu un sistem de 143 de cai putere, informează autonews.com

Producătorul japonez pregătește lansarea unui model electric pentru anul 2020.

Japonezii au început să testeze platforma tehnică a noului model electric pe o serie de prototipuri sub camuflajul unor caroserii ale SUV-ului CX-30. 

Mazda afirmă însă că modelul electric este unul complet nou în gamă, fără nicio legătură cu CX-30.

Mazda, cu 105kW, echivalentul a 143 de cai putere

Bateria va avea 35.5 kWh. Momentan, nu se știe care va fi autonomia acestui acumulator, însă bateria va avea practic aceeași capacitate ca și cea anunțată pentru noul model electric de oraș Honda e, 220 de kilometri.

Mazda a încheiat anterior un parteneriat cu Toyota pentru dezvoltarea comună de mașini electrice. Acest prim model electric însă, va fi realizat pe propria platformă. De asemenea, Mazda va introduce anul viitor și un model plug-in hybrid, despre care pentru moment nu se cunosc alte detalii.

Astfel, primul model electric Mazda va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, care își va deschide porțile în 23 octombrie, iar vânzările vor începe în 2020.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS