13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIncendii de proporții în Australia

Incendii de proporții în Australia

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele lor ameninţate de peste 130 de incendii izbucnite în două state din estul Australiei, au informat marţi autorităţile locale citate de EFE, conform Agerpres

În statele Queensland și New South Wales s-au produs, până la această dată, doar pagube materiale. Oamenii din zonele cuprinse de flăcări au fost evacuați din casele lor.

În jur de o mie de pompieri se luptă cu cele peste 80 de incendii în Queensland, o zonă afectată de o secetă intensă şi prelungită, precum şi în statul vecin New South Wales unde sunt active aproximativ 50 de incendii.

Situație meteorologică nefavorabilă pentru incendii

Situațiile meteorologică din zonă au avertizat autoritățile asupra rafalelor puternice de vânt și secetă, care pot complica stingerea flăcărilor.

Zona turistică Sunshine Coast a rămas marţi închisă, principala zonă de preocupare fiind localitatea balneară Peregian, la 120 kilometri nord de Brisbane, unde peste 400 de persoane au fost instalate în centre de adăpost.

Pe de altă parte, poliţia din Queensland investighează opt dintre aceste incendii care par să fi fost provocate deliberat.

În statul învecinat New South Wales, trei incendii dintre cele aproape 50 active au distrus peste 115.000 hectare de vegetaţie.

Cele mai grave incendii care au afectat ţara, au avut loc la începutul lunii februarie 2009, în statul Victoria (sud-est), care au provocat 173 de morţi şi 414 răniţi şi au ars o suprafaţă de 4.500 de kilometri pătraţi.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo. Sezonul se înregistrează, în mod normal, în timpul verii australe (între lunile decembrie şi martie).

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS