10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoSe modifică decontarea directă la RCA

Se modifică decontarea directă la RCA

Beneficiarii decontării directe a poliților de asigurare RCA vor avea la dispoziție un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul reparației vehiculului informează profit.ro.

Toți beneficiarii decontării directe vor avea un termen limită în care să prezinte asiguratorului propriu decontul pentru reparația vehiculul. În caz contrar, acesta riscă să returneze suma primită prin decontare. Proiectul mai prevede și că reparația trebuie efectuată într-un service autorizat.

Autorii proiectului spun că reparația vehiculului avariat “se realizează în foarte multe cazuri în unități neautorizate, de către persoane nespecializate și în condiții improprii”.

RCA: Termen limită de 45 de zile

Aceștia propun modificarea legislației prin adăugarea obligativității prezentării la societatea de asigurări a decontului reparației vehiculului avariat. Totul se face în termen de cel mult 45 de zile de la data reparației într-o unitate autorizată, sub sancțiunea returnării sumei acordate cu titlu de decontare directă.

Proiectul legislativ arată că prin modificarea propusă nu se condiționează acordarea decontării directe și nu se restrâng drepturile beneficiarului asigurării de a opta pentru această despăgubire, de a opta pentru un anumit service care să efectueze reparațiile sau de a efectua reparația în timpul dorit.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS