17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 16 ani poartă măsura 57 la pantofi

La 16 ani poartă măsura 57 la pantofi

Se spune „trăieşte pe picior mare” atunci când cineva o duce bine. Dar asta nu se aplică şi în cazul unui tânăr din Germania, potrivit Ştirile Pro Tv.ro.

La doar 16 ani Lars Motza poartă la pantofi măsura 57. Evident, pentru el găsirea unei perechi de încălţăminte care să-i încapă este o adevărată bătaie de cap. La un magazin, cea mai mare pereche pe care a găsit-o are mărimea 47, dar îi este mică. Lui îi trebuie o încălţăminte cu 10 numere mai mari.

„E neplăcut să vezi pantofi care îţi plac foarte mult, dar ştii că nu or să te încapă“, spune Lars Motza tânărul de 16 ani.

Acesta este nevoit să îşi comande încălţămine fie de pe internet, fie să şi le facă pe comandă. Aspectul nu e tocmai în pas cu moda, dar cu toate astea costă o avere. Pentru o pereche realizată pe comandă plăteşte între 1000 şi 1200 de euro.

Cine îi acoperă costurile

Din fericire, asigurarea de sănătate îi acoperă costurile unei perechi pe an. Lars nu s-a gândit o clipă că va ajunge în Cartea Recordurilor datorită picioarelor sale uriaşe, dar tatăl său a avut o bănuială încă de când soţia sa l-a adus pe lume.

 Lars avea picioare mari încă de când s-a născut. Am observat acest lucru imediat după ce în sala de naştere a trebuit să i se ia amprentele obligatorii la talpa piciorului, dar piciorul nu îi intra în mulajul respectiv“, spune Frank Motza, tatăl băiatului.

La 11 ani, tânărul purta deja mărimea 50, lucru care l-a împiedicat să patineze sau să joace alte sporturi, pentru că nu îşi găsea ghete pe măsură. Iar acum are alte probleme.

 „Mi-e greu să urc sau să cobor scările pentru că pe trepte nu îmi încape decât jumătate din talpa piciorului şi de multe ori mă împiedic“, spune tânărul.

Problemele nu se opresc aici

Un alt impediment va fi după ce Lars îşi va lua permisul de conducere.  „Pentru că are talpa piciorului foarte mare există riscul să calce pe două pedale în acelaşi timp. Va trebui să găsim o maşină în care Lars să stea confortabil“, povesteşte tatăl.

Chiar dacă, uneori, oamenii pe stradă se uită cam ciudat la el sau îi fac poze fără să îi ceară voie, pe Lars nu îl deranjează acest lucru şi spune despre el că este doar un adolescent ceva mai dezvoltat.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS