17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFamilia Regală a României a publicat poze cu Regele Mihai

Familia Regală a României a publicat poze cu Regele Mihai

Familia Regală a României a publicat o serie de fotografii în care comemorează Greva regală, declanşată de Regele Mihai pe 21 august 1945.

”Greva regală, acum 74 de ani. În ziua de 21 august 1945, Regele Mihai a declanşat Greva regală. La 1 decembrie 1946, suveranul a fost obligat să deschidă oficial Sesiunea Parlamentară, după ce Comisia Aliată de Control a recunoscut alegerile falsificate de către comunişti”, a transmis Casa Regală pe Facebook, în descrierea imaginilor cu fostul monarh.

În imaginile postate de Familia Regală, Regele Mihai poate fi văzut rostind un discurs, într-un atelier, în timpul unei vizite oficiale, şi înconjurat de soldaţi, potrivit Mediafax.ro.

Imaginile au stânit, la scurt timp de la publicare, reacţii puternice din partea iubitorilor de monarhie din România. Peste 1.000 de persoane au apăsat pe butonul de like, în timp ce aproximativ 190 au distribuit fotografiile.

”Ce om frumos la trup, la minte şi la suflet”, a scris utilizatorul Moni Monut, în timp ce alţi zeci de oameni au preferat să comenteze ”Respect”.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS