17.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Magazin Cele mai vizitate capitale din lume în 2019

Cele mai vizitate capitale din lume în 2019

-

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști.

Trăsătura specifică a orașelor care primesc mulți vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație.

Cele mai solicitate capitale din lume

Cea mai căutată capitală este Londra, metropola Marii Britanii, urmată de Paris și Amsterdam. Orașele europene domină clasamentul, ocupând primele 7 poziții în ierarhia atragerii turiștilor. Istoria bogată, bogățiile naturale, nivelul de trai, sau normele de igienă specifice statelor din vestul continentului contribuie împreună la dezvoltarea industriei turismului. Între capitalele țărilor europene București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia).
La nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).

Primele 10 poziții din clasamentul țărilor atractive de pe mapamond:

Media prețurilor pentru o noapte de cazare:

  • Londra – 182 euro,
  • Paris – 166 euro,
  • Amsterdam – 189 euro,
  • Roma – 104 euro,
  • Berlin – 112 euro,
  • Madrid – 116 euro,
  • Praga – 112 euro,
  • Tokyo – 143 euro,
  • Copenhaga – 194 euro,
  • Bangkok – 94 euro.

Capitalele cu cele mai mici prețuri pentru cazare

Turiștii sunt atrași și de prețurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 euro/noapte), Kiev (58 euro/noapte) și Chișinău (64 euro/noapte).

Paradisul tropical perfect la hoteluri din lume


Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 de euro, astfel țara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 euro/noapte) dar mai scumpă decât Minsk (80 euro/noapte) sau Moscova (77.5 euro/noapte).
Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 euro/noapte), Nassau – Bahamas (337 euro/noapte) și Victoria – Seychelles (279 euro/noapte).

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.