Acasă Magazin Spectacol naval şi aerian, la Marea Neagră

Spectacol naval şi aerian, la Marea Neagră

-

Preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre participanţii de joi, în Constanţa, la ceremoniile dedicate Zilei Marine Române, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. Pe agenda preşedintelui este anunţată prezenţa acestuia, începând cu ora 9:55.

Nave şi aeronave militare din state NATO sau partenere, între care şi distrugătorul USS Porter, vor participa, la festivităţile ce vor fi organizate cu prilejul Zilei Marinei Române. Potrivit reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Navale, la exerciţiul demonstrativ care va avea loc joi la Constanţa vor participa nave şi aeronave militare din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Astfel, spectatorii prezenţi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei vor putea să admire în dispozitivul de pe mare. În plus, faţă de navele militare româneşti, o navă-şcoală ucraineană din clasa Petrushka, precum şi distrugătorul american USS Porter.

La spectacolul aerian vor participa aeronave ale forţelor navale şi aeriene române, precum şi de aeronave italiene Eurofighter Typhoon şi un avion american de cercetare P8 Poseidon.

Garda de onoare prezentă la Ziua Marinei Române 2019 va fi alcătuită din patru detaşamente de militari din Forţele Navale Române şi câte un detaşament de militari din Italia, Ucraina şi SUA, cu detaşamentul Asociaţiei „Tradiţia Militară” încheind formaţia.

Nava-şcoală ucraineană şi distrugătorul american au acostat luni în Portul Constanţa pentru o escală de trei zile. Timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral, potrivit Mediafax.ro.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...

Bancul zilei

Un turist aflat în vizită într-o localitate turistică opreşte un localnic: Este acesta într-adevăr un loc sănătos?Desigur, răspunde acesta....