6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Reţetă tradiţională de pârjoale

Reţeta de weekend – Reţetă tradiţională de pârjoale

Ingrediente:

500 g carne tocată de porc sau amestec de porc şi vită, 1 cartof crud, 1 ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 2 ouă, 1/4 de franzelă, 100-120 ml lapte sau apă, sare, piper, cimbru uscat – după gust, făină albă sau pesmet, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Puneţi carnea tocată într-un bol mare. Adăugaţi ouăle bătute, sarea, piperul, usturoiul pisat şi cimbrul. Înmuiaţi pâinea în lapte, apoi stoarceţi-o, mărunţiţi-o şi puneţi-o peste carnea tocată.
În acelaşi bol, adăugați cartoful dat pe răzătoare. Amestecaţi totul şi lăsaţi compoziţia pentru 30 de minute la frigider.
Scoateţi bolul din frigider, adăugaţi ulei în tigaie şi lăsaţi-l la încins. Formaţi biluţe de mărimea dorită. Le daţi prin făină sau pesmet şi le prăjiţi. Le scoateţi pe un prosop absorbant şi apoi le serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS