22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBMW Seria 5, versiunea electrică

BMW Seria 5, versiunea electrică

BMW Seria 5 va lansa următoarea generație așteptată de mulți dintre fanii BMW. Oficialii bavarezi afirmă că modelul producătorului german va fi disponibil și într-o variantă complet electrică, informează bmwblog.com

Modelul producătorului bavarez va fi disponibil într-o variantă complet electrică, cu o baterie de 60 kWh și cu o autonomie minimă de 480 de kilometri.

BMW Seria 5: 25 de modele electrificate până la finalul anului 2023

BMW are o strategie clară cu privire la electrificarea modelelor din gamă. Conform reprezentanților constructorului german, până la finalul anului 2023, portofoliul mărcii bavareze va include 25 de modele electrificate. Multe dintre acestea vor urma să mizeze pe o configurație formată doar din motoare electrice.

Viitorul Seria 5 electric va avea la bază a cincea generație a sistemului eDrive, tehnologie care va fi introdusă în gamă odată cu noile BMW i4 și iNEXT.

BMW deja a făcut primul pas către electrificarea completă a lui Seria 5. Vorbim despre proiectul numit Power BEV, un Seria 5 echipat cu trei motoare electrice capabile să ofere peste 720 de cai putere. Prototipul a fost prezentat în cadrul evenimentului #NEXTGen, însă inginerii nu au pus accent pe autonomia oferită. Ei au vrut să demonstreze că electricele pot oferi performanțe sportive de top.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS