11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTop 10 plaje de poveste pentru vacanţa ta în 2019

Top 10 plaje de poveste pentru vacanţa ta în 2019

Nu ştii unde să îţi petreci vacanţa de vară? Află care sunt cele 10 plaje de poveste de văzut în Europa, în 2019. Cele mai spectaculoase 10 plaje din Europa se găsesc în: Italia, Grecia, Cipru, Portugalia şi Spania.

La Concha – San Sebastian, Spania

Aeroport: Zaragoza, Bilbao
Este cea mai vizitată şi mai fotografiată plaja a Spaniei. Se află în centrul oraşului San Sebastian (nordul Spaniei, în apropierea graniței cu Franţa) şi se întinde pe aproximativ 1.500 de metri. Este una dintre cele mai spectaculoase plaje urbane din lume, fiind delimitată de faleză printr-o balustradă de patrimoniu, inaugurată in 1916.

Ceea ce face cu adevărat unică această destinaţie de vacanţă este faptul că San Sebastian este al doilea oraș din lume, dupa Kyoto (Japonia), cu cele mai multe restaurante cu stele Michellin pe cap de locuitor. Astfel, dincolo de frumuseţea locului, vă veţi putea bucura de o experienţă culinară unică.

Plaja Conigli – Lampedusa, Sicilia

Aeroport: Sicilia. Drumul include şi un feribot.
Lampedusa, cea mai mare dintre cele trei Insulele Pelagice, se află la aproximativ 200 km sud de Sicilia, mai aproape de Tunisia decât de Italia. Plajele superbe şi apa de un albastru incredibil sunt aici principala atracţie.

Plaja Conigli

Plaja Conigli (cunoscută și sub numele de Rabbit Beach) face parte dintr-o rezervaţie naturală, fiind de o frumuseţe ieşită din comun. Protecţia prin lege se datoreaza prezenței masive a broaștelor țestoase, care îşi depun ouăle pe plaja. Doar pentru acest fenomen, aici este interzis pescuitul.

Plaja Falesia – Olhos de Agua, Portugalia
Aeroport: Faro, Lisabona
Plaja Olhos de Agua este situată la capătul sudic al Portugaliei, în Algarve, una dintre cele mai spectaculoase destinaţii de vacanţă din Europa.

Plaja Falesia

Este un oraş pescăresc mic, unde încă se mai practică pescuitul tradiţional, aşa cum se întampla acum mult timp. Oraşul se află la doar 14 km de staţiunea de lux Villamoura, dar şi de Quinta do Lago, staţiunea unde milionarii lumii, printre care şi Madonna, şi-au cumpărat proprietăţi.

Plaja Ses Illetes – Formentera, Insulele Baleare
Aeroport: Ibiza
Situată pe coasta sudică a insulei Ibiza, la doar o jumatate de oră distanţă de feribotul rapid, Formentera e adesea comparată cu Maldive, datorită culorii incredibile a apei.

Plaja Ses Illetes – Formentera, Insulele Baleare

Şi această zonă este protejată, astfel încât regulile de construcţie pentru hotelieri sunt restricţionate. Nu este o destinaţie de distracţie, însa e clar locul în care veţi simţi că aţi ajuns în paradis.

Laguna Balos – Kissamos, Grecia
Aeroport: Chania
Balos este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Această plajă exotică şi sălbatică este situată între Peninsula Gramvousa și Capul Tigani, în partea de nord-vest a Cretei, la aproximativ 56 km nord-vest de Chania.

Laguna Balos – Kissamos, Grecia

Frumusețea naturală de aici e confirmată şi de faptul că, ani la rând, Prinţul Charles şi Prinţesa Diana au vizitat plaja Balos cu iahtul lor privat.

Bournemouth – Marea Britanie
Aeroport: Londra

Bournemouth – Marea Britanie


Este o plajă lată cu nisip alb, curată, cu ponton şi o promenadă generoasă, locul nimerit să vii şi cu cei mici.

Elafonissi – Creta, Grecia
Aeroport: Chania

Elafonissi – Creta, Grecia


Este un mic paradis, cu apă caldă, cu o mare liniştită şi culori de vis. Cea mai bună perioadă să o vizitezi este între lunile mai şi octombrie.

Plaja Fig Tree Bay – Protaras, Cipru
Aeroport: Larnaca

Plaja Fig Tree Bay – Protaras, Cipru


Este considerată una dintre cele mai curate plaje din Europa şi este aproape de România, doar la o oră de zbor.

Plaja Cala Rossa – Favignana, Sicilia
Aeroport: Palermo, Sicilia

Plaja Cala Rossa – Favignana, Sicilia


Plaja Cala Rossa este reunumită în toată lumea pentru culoarea turcoaz a apei şi pentru stâncile albe care o înconjoară.

Plaja Muro – Spania
Aeroport: Palma de Mallorca

Plaja Muro – Spania


Este plaja ideală pentru o vacanţă de familie. Intrarea în mare este lină, iar apa este limpede şi caldă.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS