Acasă Magazin Sea Status, aplicaţia care te salvează de la înec

Sea Status, aplicaţia care te salvează de la înec

-

Sea Status, o aplicaţie dedicată salvării de vieţi pe litoralul românesc, a fost lansată, vineri, la Constanţa. Odată instalată pe telefon, aplicaţia oferă şi informaţii despre vreme sau despre apa mării, informează mediafax.ro

Potrivit dezvoltatorilor, aplicaţia este, în primul rând, un instrument de ajutor, pe lângă serviciile de salvamar. Aceasta pune la dispoziţia tuturor celor care vor să se bucure de plajă şi mare un mod rapid de informare şi de raportare a situaţiilor critice din zonă.

Această aplicaţie a fost creată să vină în sprijinul turiştilor. Oamenii să fie bine informaţi atunci când vin la îmbăiere, să ştie cum să aibă comportamentul adecvat pe plajă, să nu îşi pună viaţa în pericol pentru că apa este un mediu periculos. (…) Suntem în pas şi noi cu tehnologia pentru a ajunge cât mai repede la ei informaţia. De exemplu, serviciul salvamar are culorile roşu şi galben. Plaja este supravegheată în momentul în care s-a arborat acest steag, când s-a arborat steagul galben este recomandat doar celor experimentaţi. Rolul acestei aplicaţii este să îi atenţioneze că s-a arborat steagul galben şi începe să fie pericol în apă. În momentul în care s-a arborat steagul roşu, este interzis la scăldat. Turistul, într-un timp foarte scurt, va fi informat că este pericol în apă şi să nu mai intre la scăldat, să nu mai lase copiii nesupravegheaţi pentru că cei mici nu ştiu, ei vor să se ducă în apă. Sunt foarte mulţi care ignoră acest sfat şi avem situaţii în care nu mai putem face nimic”, a declarat Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului de Salvamar din Constanţa şi Mamaia.

Sea Status: alertă la timp cu numărul de urgență aplicat

Sea Status alertează turiştii în situaţia în care condiţiile meteo pun în pericol viaţa celor aflaţi pe litoral. Prin intermediul aplicaţiei poate fi apelat şi numărul de urgenţă 112, în cazul în care este necesară prezența salvamarilor, a paramedicilor SMURD şi a scafandrilor de la ISU Dobrogea.

În prezent, Sea Status are integrate plajele din Constanţa şi Mamaia, dar va fi extinsă anul viitor pentru întreg litoralul.

Aplicaţia Sea Status poate fi descărcată atât pentru sistemele Android, cât şi pentru iOS.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS