Acasă Magazin NASA şi ESA au decis locul de amplasare al Lunar Gateway, o...

NASA şi ESA au decis locul de amplasare al Lunar Gateway, o staţie spaţială lunară

-

O staţie spaţială va fi amplasată pe o orbită eliptică a Lunii, situată la o distanţă de minimum 2.993 de kilometri de Lună. Construcţia avanpostului va debuta în anii 2020, au anunţat NASA şi Agenţia Spaţială Europeană (ESA), citate de The Telegraph.

Lunar Gateway va fi folosită ca punct de staţionare

Lunar Gateway va fi folosită ca punct de staţionare pentru astronauţii care vor călători pe Lună, dar şi pentru misiunile pe alte corpuri din Sistemul Solar. Locul unde va fi amplasată staţia spaţială va permite călătorii dus-întors pe Lună o dată la şapte zile. Avanpostul urmează să fie dotat şi cu un vehicul de transport de persoane şi roboţi.

Lunar Gateway va fi ca un refugiu montan

Reprezentanţii ESA spun că staţia va fi ca un „refugiu montan”. Va oferi adăpost şi un loc de oprire şi de depozitare a proviziilor pentru călătorii mai lungi, de exemplu, cele pe Marte. Staţia va avea şi un sistem de comunicaţii cu Terra şi un laborator pentru experimente ştiinţifice. Specialiştii de la NASA şi ESA au decis că staţia nu se va învârti în jurul Lunii pe o orbită joasă, aşa cum s-a întâmplat la misiunile Apollo. Noua staţie va avea o orbită eliptică, pentru a se apropia cât mai mult de Lună, potrivit Mediafax.ro.

Americanii se vor întoarce pe satelitul natural al Terrei

Astronauţii vor corecta în mod regulat poziţia avanpostului, aşa cum se întâmplă şi în cazul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Lunar Gateway va include module aparţinând mai multor agenţii spaţiale, inclusiv din Japonia, SUA şi Europa. Va fi o bază permanentă, echipele de astronauţi putând locui acolo mai multe luni. NASA a anunţat, în urmă cu câteva luni, că americanii se vor întoarce pe satelitul natural al Terrei în maximum cinci ani, respectiv în 2024. În perioada 16 – 20 iulie este marcată împlinirea a 50 de ani de la prima misiune cu echipaj uman pe Lună, realizată de NASA. Recent, Barack Obama a cerut realizarea de misiuni pe Marte. Iar actualul preşedinte al SUA, Donald Trump, este interesat de misiunile de pe Lună.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...