8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtenție la aplicața falsă FaceApp!

Atenție la aplicața falsă FaceApp!

Infractorii cibernetici au reuşit să creeze o aplicaţie care pretinde a fi versiunea certificată FaceApp şi prin care aceştia infectează dispozitivele cu malware, avertizează specialiştii Kaspersky Lab, potrivit g4media.ro

Virusul care intră în dispozitivele utilizatorilor, prin intermediul aplicaţiei false FaceApp, este un modul malware botezat MobiDash. Odată ce aplicaţia este descărcată din surse neoficiale şi instalată, aceasta simulează o eroare şi este eliminată. În realitate, un modul malware din aplicaţie rămâne, discret, pe dispozitivul utilizatorului, afişând reclame.

Persoanele din spatele MobiDash îşi ascund adesea modulul adware în aplicaţii şi servicii populare. Asta înseamnă că acţiunile versiunii false de FaceApp s-ar putea intensifica, mai ales dacă luăm în considerare sutele de ţinte, în doar câteva zile. Le recomandăm utilizatorilor să nu descarce aplicaţii din surse neoficiale şi să instaleze soluţii
de securitate pe dispozitivele lor pentru a evita orice probleme.

explică Igor Golovin, security researcher la Kaspersky.

Datele Kaspersky confirmă că aproximativ 500 de utilizatori au întâmpinat această problemă numai în ultimele două zile. În urma cercetărilor, au fost identificate aproape 800 de module malware diferite.

FaceApp: Avertismente în SUA și Marea Britanie

Aplicaţia FaceApp, care le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai bătrâni sau mai atrăgători, a devenit recent extrem de populară pe reţelele sociale. Aplicația a făcut, miercuri, obiectul mai multor avertismente. Prin urmare, în Statele Unite şi Marea Britanie, un senator american democrat a cerut o investigaţie a poliţiei în legătură cu „riscurile pentru securitatea naţională şi viaţa privată” 

Creată de societatea rusă Wireless Lab, această aplicaţie propusă în versiune gratuită există din 2017, însă a devenit extrem de populară datorită funcţiei de îmbătrânire a chipului.

FaceApp este în prezent cea mai descărcată aplicaţie gratuită de pe Google Play, cu peste 100 de milioane de utilizatori.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS