22.2 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Kevin Spacey, actorul acuzat de agresiune sexuală, a scăpat de proces

Kevin Spacey, actorul acuzat de agresiune sexuală, a scăpat de proces

Kevin Spacey a scăpat de procesul în care era judecat pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani. Presupusa victimă a decis să nu mai depună mărturie, de teamă că s-ar putea incrimina, spune hotnews.ro

În ianuarie, Kevin Spacey a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală, în 2016, a unui tânăr care la momentul respectiv avea 18 ani. Actorul în vârstă de 59 de ani a fost acuzat de indecență, molestare și lovire. Pentru aceste fapte riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și înregistrarea ca agresor sexual. Acesta a pledat nevinovat, iar acum instanța a încheiat procesul după ce victima nu a mai depus mărturie.

Presupusa victimă, William Little, este fiul unei prezentatoare a postului american Boston TV. Aceasta a fost prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii cu abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi, începând cu toamna anului 2017.

Proces încheiat pentru Kevin Spacey, după ce tânărul a renunțat

Miercuri, procuratura din Nantucket, Massachusetts, a anunţat că renunţă la acuzaţiile formulate în cazul lui Spacey. Motivul: „reclamantul este indisponibil”.

În urmă cu două săptămâni, tânărul care l-a acuzat pe Spacey de agresiune sexuală a renunţat şi la procesul civil pe care i-l intentase cu doar câteva zile înainte. Procesul civil a fost inițiat pe 29 iunie. Reclamantul cerea despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică, „pentru provocarea unor tulburări emoționale și mintale severe permanente”. Avocatul tânărului nu a precizat motivele pentru care acesta a decis să renunţe la procesul civil.

Reclamații din partea alor bărbați pentru agresiuni similare

Tot în urmă cu două săptămâni a fost audiat şi de poliția britanică, după ce mai mulți bărbaţi l-au reclamat pentru agresiuni similare. Actorul a participat voluntar la audieri, care au avut loc în SUA, în luna mai. Starul nu a fost arestat, iar ancheta polițiștilor de la Scotland Yard este în desfășurare.
Șase reclamații pentru abuzuri sexuale au fost formulate pe numele lui Spacey în Marea Britanie. Aceste fapte care ar fi fost săvârșite în perioada 1996 – 2013. Prima reclamaţie în Marea Britanie a fost făcută la sfârşitul anului 2017, iar cea mai recentă datează din primăvara anului trecut.


Spacey a locuit la Londra mai mulţi ani, fiind director artistic al celebrului Teatru Old Vic în perioada 2003 – 2015.
Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Kevin Spacey a dispărut din viața publică după un val de acuzații de abuz sexual care i s-au adus la sfârșitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” şi „Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood din „House of Cards”, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Prime-time Emmy.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directoarea unei şcoli, condamnată la trei ani de închisoare...

Directoarea Şcolii nr. 150 din Capitală a...

ȘTIRI GdS

S-au decernat Premiile Emmy 2020

A 72-a gala a premiilor Emmy şi-a desemnat în această dimineaţă marii câştigători. Ceremonia a avut loc online şi a fost prezentată...

O companie aeriană a vândut toate bilete pentru un...

Compania aeriană australiană Qantas a reuşit să vândă astăzi, în numai zece minute, toate locurile pentru un „zbor către nicăieri“, anunţă agerpres,...

Volkswagen negociază vinderea brandului Bugatti

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac, a anunţat joi revista...

Descoperire genetică surprinzătoare: Nu toți vikingii erau scandinavi

Analiza ADN a rămăşiţelor descoperite în morminte sugerează că nu toţi vikingii erau scandinavi, conform unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu...

Faimoasa coroană de plastic a rapperului Notorious BIG a fost vândută marţi de Sotheby's la o licitaţie desfăşurată la New York. Acţiunea...

Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Un schelet de Tyrannosaurus Rex în vârstă de 67 de milioane de ani, numit Stan, va fi scos la licitație de casa...