Acasă Magazin Impossible Foods experimentează alternative pentru carnea de peşte „fără carne”

Impossible Foods experimentează alternative pentru carnea de peşte „fără carne”

-

Impossible Foods este compania care a reuşit să creeze un paradox culinar, burgerul din carne care nu are carne. Şi, deşi la prima vedere poate suna bizar, această companie pare să se orienteze spre necesarul de hrană al viitorului. Ea căută şi produce alternative pe bază de plante la carnea pe care o consumăm în prezent, informează descoperă.ro

Pentru a proteja mediul înconjurător, dar şi pentru a asigura necesarul de hrană pentru generaţiile viitoare, oamenii de ştiinţă lucrează pentru crearea unor înlocuitori ai cărnii.

Recent, unele rapoarte sugerează că după Impossible Burger, burgerul care foloseşte „carne” din plante, Impossible Foods se orientează şi spre piaţa cărnii de peşte. Speculaţiile legate de produsele la care lucrează această companie includ un subtitut pe bază de plante sau chiar carnea de peşte crescută în laborator.

Impossible Foods: Carne artificială pentru stabilizarea ecosistemelor

Deşi poate părea o ideea bună din punct de vedere al stabilizării ecosistemelor şi al grijii faţă de natură, unele voci ridică problema cererii pentru produse din carne artificială de peşte. Plecând de la situaţia cărnii de burgeri artificiale, concluzia pe care unii o trag este că produsul artificală de peşte nu va reprezenta un succes comercial. Mare parte din publicul interesat de carnea roşie artificială este format din persoane care se tem de faptul că alimentația cu astfel de cărni poate conduce la apariţia cancerului. În ceea ce priveşte consumul de peşte nu există o astfel de temere.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS