10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFlyboard Air, aparatul de zbor inovator folosit de ziua Franţei

Flyboard Air, aparatul de zbor inovator folosit de ziua Franţei

Francezul campion mondial de jet-ski, Franky Zapata, a oferit un spectacol futurist uluitor la parada din 14 iulie, la Paris. El a zburat în picioare, cu o puşcă în mână, la câteva zeci de metri deasupra solului, pe „Flyboard”, un dispozitiv inventat chiar de el, informează adevarul.ro

Platforma zburătoare propulsată de cinci reactoare cu jet de aer va permite testarea diferitelor utilizări. De exemplu, o platformă logistică zburătoare sau chiar o platformă de asalt pentru militari, comentase ministrul forţelor armate Florence Parly la postul de radio France Inter.

Flyboard Air alimentată cu kerosen și dotată cu 5 mini turboreactoare

Campion al Europei şi al lumii la jet-ski, acest francez din Marseille, în vârstă de 40 de ani, a zburat mai întâi deasupra apei. Motorul, o veritabilă maşină zburătoare autonomă, alimentată cu kerosen, are cinci mini turboreactoare care îi permit să decoleze şi să zboare cu o viteză de până la 190 km/h, cu o autonomie de circa 10 minute.

Franky Zapata vrea să meargă şi mai departe. La 25 iulie, vrea să reediteze performanţa aviatorului francez Louis Blériot. Acesta din urmă a efectuat primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apă într-un aparat mai greu decât aerul, în 1909. El a traversat Canalul Mânecii. Pentru această încercare, Zapata va trebui, pentru prima dată, să îşi alimenteze cu carburant Flybord-ul în timpul zborului.

Drone, roboţi şi echipamente futuriste – noi arme ale armatei franceze, au fost prezentate publicului, în timp ce avioanele şi elicopterele survolau Parisul.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS