11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncepe Festivalul de Film şi Istorii la Râşnov

Începe Festivalul de Film şi Istorii la Râşnov

Cea de-a 11-a ediţii a Festivalului de Film şi Istorii din Râşnov va debuta pe 19 iulie şi va avea ca temă „Libertatea”. La eveniment sunt așteptați mai multe personalități, printre care Vlad Ivanov (actor), Dumitru Prunariu (cosmonaut), Oana Pellea (actriță), Hans Klemm (ambasador SUA), conform descopera.ro

De-a lungul a zece zile, festivalul propune 20 de dezbateri, 57 de proiecţii cinematografice, 8 concerte rock’n’blues’n’jazz, 3 spectacole de teatru, un cine-concert, un spectacol-lectură şi 12 concerte de muzică veche, care se vor desfăşura în mai multe spaţii din Râşnov, Codlea şi Crizbav.

Râșnov va primi oaspeți de seamă la festival

Pe 20 iulie, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, va participa alături de David Saranga, ambasadorul Israelului în România, şi de astronautul Dumitru Prunariu la o dezbatere care va marca împlinirea a exact 50 de ani de la momentul istoric al aselenizării. Panelul „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă” va începe la ora 17.00 şi va fi găzduit de noul spaţiu al festivalului amenajat în curtea Şcolii Gimnaziale „Peter Thal” Râşnov.

15 filme documentare din 8 țări participante la festivalul de film

Competiţia festivalului propune 15 filme documentare din Spania, Irak, Franţa, Polonia, Bulgaria, Italia, Argentina şi România, care îşi vor disputa premiul juriului de profesionişti condus de cineastul francez Pierre-Henri Deleau, premiul juriului de şase liceeni braşoveni şi cel al publicului.

Actriţa Oana Pellea va conferenţia despre libertate în Grădina Cetăţii Râşnov, pe 25 iulie, de la ora 20.00, în timp ce actorul Vlad Ivanov va fi invitatul special al ultimelor două zile ale festivalului, când va participa la concertul „Broken Musicke” din Biserica Evanghelică din Râşnov şi la dezbaterea „Cinema şi libertate” şi va răspunde întrebărilor publicului în sesiuni dedicate prilejuite de proiecţiile filmelor „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi „Apus/ Sunset”.

Ateliere interactive de teatru-jazz

Festivalul de arte contemporane Icon Arts va organiza la Râşnov, în parteneriat cu Festivalul de Film şi Istorii Râşnov 2019, un atelier de teatru-jazz coordonat de Oana Pellea şi de muzicianul Mircea Tiberian, al cărui cursanţi vor prezenta, pe scena din Grădina Cetăţii, în ultima seară a manifestării, un spectacol de teatru şi muzică.

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe şi Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râşnov, Asociaţia Râşnov Society şi Asociaţia Mioritics. Festivalul se va încheia pe 28 iulie.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS