Acasă Magazin Volvo recheamă peste 800 de unități în service-urile din România

Volvo recheamă peste 800 de unități în service-urile din România

-

Volvo va rechema 822 de mașini în service pe teritoriul României ca parte a unui recall global generat de riscul apariției unui incendiu la compartimentul motor. Sunt afectate modelele V40, S60, V60, V70, XC70, XC60 și XC90, informează automarket

Volvo a anunțat, la începutul acestui an, că va iniția o amplă campanie de rechemare în service la nivel global pentru 200.000 de unități diesel, ca urmare a riscului declanșării unui incendiu în compartimentul motor.

Volvo: Reprezentanța din România a dezvăluit o serie de informații 

În total, în România vor fi rechemate în service 822 de unități produse în perioada 2014-2019 care sunt echipate cu motoare diesel cu 4 cilindri.

„În urma investigațiilor efectuate, Volvo Cars a identificat faptul că în cazuri foarte rare galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. În cel mai rău scenariu există posibilitatea apariției unei surse de foc localizată în compartimentul motor”, menționează Volvo în notificarea transmisă celor de la ANPC.

Oficialii Volvo afirmă că măsura de rechemare în service este una preventivă, cu scopul de a evita producerea unor incidente, întrucât până în prezent nu au fost semnalate incendii în urma acestei probleme.

Reprezentanța locală nu menționează explicit modelele implicate în cadrul acestui recall, însă Volvo a anunțat anterior că modelele afectate sunt V40, S60, V60 și versiunile lor Cross Country, plus unitățile V70, XC70, XC60 și XC90, produse în anii 2015 și 2016.

În perioada următoare, proprietarii afectați de acest recall vor fi contactați pentru o programare în service.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS