Ingrediente:

2 păstrăvi, 3 fire ceapă verde, 3-4 căţei de usturoi, 1 lămâie, boia, chimen, coriandru, 100 ml vin alb, sare, piper, 2 roşii, 1 lingură ulei, 100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi.

Mod de preparare:

Tocaţi firele de ceapă verde şi mărunţiţi usturoiul. Adăugaţi boia, chimen, sare şi piper, după gust. Turnaţi vinul, zeama de la o jumătate de lămâie şi omogenizaţi. Spălaţi peştii, atât în interior, cât şi la exterior, apoi îi crestaţi uşor din loc în loc. Turnaţi marinata peste ei şi-i daţi la frigider 30 de minute, să se combine aromele.
Feliaţi roşiile şi aşezaţi-le într-o tavă stropită cu ulei. Aşezaţi peste ele peştii, având grijă să fie bine acoperiţi cu legumele din marinată.
Turnaţi în tavă restul de marinată, aşezaţi măslinele, feliile de lămâie rămase şi coriandru, după gust. Ţineţi la cuptor 30-40 de minute.