12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHotelurile plutitoare din Deltă, tot mai solicitate de turişti

Hotelurile plutitoare din Deltă, tot mai solicitate de turişti

Numărul turiştilor care preferă să-şi petreacă un concediu pe un hotel plutitor în Delta Dunării s-a dublat în ultimii ani, spun unii tur-operatori tulceni care le oferă oaspeţilor posibilitatea să exploreze Delta şi pe timpul nopţii, potrivit hotnews.

„Un hotel plutitor poate fi deplasat pe traseele turistice şi poate fi amarat în zone în care nu există pensiuni sau deranj fonic sau vizual. Te trezeşti dimineaţa şi eşti în mijlocul naturii. În plus, în fiecare dimineaţă, poţi avea un alt peisaj”, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre proprietarii hotelurilor plutitoare din Deltă, Daniel Petrescu.


Printre dezavantajele hotelurilor plutitoare, el a enumerat lipsa spaţiilor mari de joacă pentru copii şi camerele totuşi mici în comparaţie cu cele de la un resort clasic.


„Numărul solicitărilor s-a dublat în ultimii ani, iar dacă în anii trecuţi nu existau oferte decât pentru grupuri de zece persoane, acum pe piaţă sunt şi oferte individuale. Preţul ajunge la 1.500 de lei de persoană şi include şi masa. În plus, pe un hotel plutitor, întotdeauna va exista un ghid specialist care va prezenta curiozităţile din Deltă, dar şi speciile de păsări care pot fi văzute de turişti”, a mai spus Petrescu.


Unii tur-operatori le oferă oaspeţilor sisteme sisteme audio-video performante la bordul ambarcaţiunilor.



„Noi ne mândrim cu sistemele audio video performante pe care le punem la dispoziţia turiştilor. Avem filme 3D, ochelari blue-ray, iar înainte de culcare, celor care vor, le oferim o incursiune noaptea în Deltă. E o chestie extraordinară. Te uiţi în apa lacurilor care e cleştar şi vezi vegetaţia submersă, peştii ca într-un acvariu”, a afirmat proprietarul unui hotel plutitor din Deltă, Iulian Diaconu.



Potrivit lui Diaconu, preţul închirierii unui hotel plutitor cu 18 locuri este de 1.350 de euro pe zi, sumă care nu include TVA

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS