8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGoogle a lansat o nouă rețea de socializare

Google a lansat o nouă rețea de socializare

Google a lansat Shoelace, o nouă reţea de socializare care încearcă să pună în contact persoane cu interese similare, informează go4it.ro

Spre diferenţă de Facebook sau Twitter, Shoelace (şiret de pantof) se concentrează pe evenimente, nu pe distribuirea de link-uri, fotografii sau clipuri video.

Google: noua reţea de socializare încurajează întâlnirea între utilizatori

Noua reţea de socializare a fost dezvoltată de Area 120, o echipă care se ocupă cu proiecte experimentale în cadrul Google. Rețeaua încurajează întâlnirea între utilizatori în persoană, fiind mai degrabă o reţea pentru cei care locuiesc într-o anumită zonă.

„Shoelace este o aplicaţie mobilă care ajută persoanele să se conecteze cu alţii cu interese comunie prin activităţi în persoană. Este grozavă pentru cei care s-au mutat de curând în oraşe noi şi caută să cunoască persoane care locuiesc în zonă”, spun realizatorii rețelei

Aplicație ușor de folosit și foarte utilă

Odată înscris în cont, Shoelace cere utilizatorilor să îşi aleagă o sferă de interese şi să se alăture unei comunităţi. Pentru aprobarea într-o comunitate, cei care o administrează vor verifica utilizatorii înainte de a-i accepta. Acest pas este important, întrucât obiectivul de a aduce utilizatorii în acelaşi loc în persoană, poate avea riscuri în plus.

Hartă interactivă cu evenimente din zonă

Evenimentele sau activităţile marcate în aplicaţie se numesc Loops (funde) şi apar pe hartă în funcţie de comunitatea şi sfera de interes aleasă. Astfel, vei vedea tot timpul activităţile pe care ţi-ai dori să le faci.

Momentan aplicaţia Shoelace este lansată pe Android de la 8.0 în sus şi iOS 11 sau mai nou şi funcţionează exclusiv în New York. Google spune că plănuieşte să extindă oraşele în SUA, însă nu a dezvăluit dacă pregăteşte şi o lansare globală cândva în viitor. Accesul la Shoelace se face acum, în  perioada de testare folosind un sistem de invitaţii aprobate individual de Google, însă în timp va fi listată şi în magazinele de aplicaţii Play Store şi AppStore.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS