12.9 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Google a lansat o nouă rețea de socializare

Google a lansat o nouă rețea de socializare

Google a lansat Shoelace, o nouă reţea de socializare care încearcă să pună în contact persoane cu interese similare, informează go4it.ro

Spre diferenţă de Facebook sau Twitter, Shoelace (şiret de pantof) se concentrează pe evenimente, nu pe distribuirea de link-uri, fotografii sau clipuri video.

Google: noua reţea de socializare încurajează întâlnirea între utilizatori

Noua reţea de socializare a fost dezvoltată de Area 120, o echipă care se ocupă cu proiecte experimentale în cadrul Google. Rețeaua încurajează întâlnirea între utilizatori în persoană, fiind mai degrabă o reţea pentru cei care locuiesc într-o anumită zonă.

„Shoelace este o aplicaţie mobilă care ajută persoanele să se conecteze cu alţii cu interese comunie prin activităţi în persoană. Este grozavă pentru cei care s-au mutat de curând în oraşe noi şi caută să cunoască persoane care locuiesc în zonă”, spun realizatorii rețelei

Aplicație ușor de folosit și foarte utilă

Odată înscris în cont, Shoelace cere utilizatorilor să îşi aleagă o sferă de interese şi să se alăture unei comunităţi. Pentru aprobarea într-o comunitate, cei care o administrează vor verifica utilizatorii înainte de a-i accepta. Acest pas este important, întrucât obiectivul de a aduce utilizatorii în acelaşi loc în persoană, poate avea riscuri în plus.

Hartă interactivă cu evenimente din zonă

Evenimentele sau activităţile marcate în aplicaţie se numesc Loops (funde) şi apar pe hartă în funcţie de comunitatea şi sfera de interes aleasă. Astfel, vei vedea tot timpul activităţile pe care ţi-ai dori să le faci.

Momentan aplicaţia Shoelace este lansată pe Android de la 8.0 în sus şi iOS 11 sau mai nou şi funcţionează exclusiv în New York. Google spune că plănuieşte să extindă oraşele în SUA, însă nu a dezvăluit dacă pregăteşte şi o lansare globală cândva în viitor. Accesul la Shoelace se face acum, în  perioada de testare folosind un sistem de invitaţii aprobate individual de Google, însă în timp va fi listată şi în magazinele de aplicaţii Play Store şi AppStore.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Plusauto, dealer autorizat Ford, a atins pragul de 7000...

Plusauto, dealer autorizat Ford în Oltenia, a atins pragul de 7000 de maşini vândute. Echipa mulţumeşte clienţilor pentru încrederea acordată şi transmite...

Moment umilitor pentru un cuplu care a mers pe...

Un moment umilitor a trăit un cuplu care a făcut sex pe un câmp al unui fermier și care a trebuit să...

Imagini spectaculoase cu o haită de lupi, surprinse în...

O haită de lupi a fost filmată în timp ce se deplasează într-o pădure din județul Neamț. Imaginile, în care apar cel...

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume a...

Prințul Azim, fiul sultanului din Brunei, al doilea cel mai bogat monarh din lume, a murit la vârsta de doar 38 de...

Cheesecake cu măr şi caramel sărat

Pentru zilele cenuşii, încercaţi o doză de optimism cu această reţetă irezistibilă: cheesecake cu măr şi caramel sărat. Ingrediente:
00:03:56

Prima apariție a cântăreței Adele după 3 ani de...

Cântăreața Adele a slăbit spectaculos și a ținut să le arate fanilor noua siluetă într-o primă apariţie în public după ce în...