17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFiat 500: versiunea electrică va apărea în 2020

Fiat 500: versiunea electrică va apărea în 2020

Versiunea electrică a modelului de oraș Fiat 500 va fi produsă la uzina Mirafiori din Torino în circa 80.000 de unități începând din primăvara anului 2020, anunță automarket.ro

Fiat a anunțat în primăvara acestui an că va lansa o versiune electrică pentru modelul de oraș 500 în cursul anului 2020, fără să ofere însă detalii suplientare. Constructorul italian a oferit însă în această săptămână o serie de informații suplimentare pe marginea acestui subiect.

Fiat 500 electric va avea o producție inițială de 80.000 de unități

Pentru producția lui Fiat 500 electric, producătorul va investi în total 700 de milioane de euro, sumă care face parte din planul de investiții de 5 miliarde de euro planificat pentru uzinele din Italia până în 2021.

În prezent, uzina Mirafiori lucrează la mai puțin de 10% din capacitatea maximă, ca urmare a dificultăților înregistrate de Fiat pe piața europeană. Prin urmare, Fiat speră ca lansarea producției lui 500 electric să revigoreze uzina de la Torino în care lucrează în prezent circa 3.500 de angajați.

Planurile ambițioase ale celor de la Fiat vin la scurt timp după ce negocierile pentru o fuziune cu Renault au eșuat, astfel că varianta de a utiliza o platformă a constructorului francez pentru producția de mașini electrice a eșuat. De altfel, la anunțul anterior din luna martie, Fiat menționa că 500 electric va fi produs pe o platformă proprie a Alianței Fiat-Chrysler.

Anterior, Fiat a dezvoltat versiunea electrică 500e pentru piața americană pentru a respecta limitele de emisii, însă CEO-ul Sergio Marchionne, care între timp a încetat din viață, le-a cerut clienților să nu cumpere mașina, întrucât aceasta generează pierderi pentru constructor.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS