21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSamsung, dat în judecată de australieni

Samsung, dat în judecată de australieni

Samsung a prezentat în repetate rânduri smartphone-urile sale în condiţii în care rezistenţa lor la apă nu poate fi garantată. Atât clorul din apa din piscină, cât și sarea din apa mării atacă adezivul care ține lichidul afară ce duce la infiltraţii de apă. Autoritatea australiană cheamă compania sud coreeană în instanţă, după analizarea a peste 300 de reclame, pe care le consideră a fi „înşelătoare”,conform go4it.ro

Rezistenţa la apă a devenit o capabilitate a smartphone-urilor din gama premium, ceea ce este de apreciat, având în vedere că un astfel de dispozitiv poate să coste 1.000 euro sau mai mult. 

Certificările IP67 sau IP68 arată că smartphone-urile Galaxy A nu sunt 100% rezistente la apă şi nici nu pot intra în contact cu oricare tip de apă, în ciuda reclamelor în care dispozitivele apar în piscină sau în apa mărilor şi oceanelor. Totuşi reclamele sale sugerează complet altceva, iar ACCC doreşte ca Samsung să plătească în fața legii pentru reclamă falsă.

„Samsung a arătat telefoanele Galaxy folosite în situaţii în care nu ar trebui folosite pentru a atrage clienţii. Credem că reclamele Samsung au negat consumatorilor dreptul la alegere pe baza unei informări corecte şi asta a oferit Samsung un avantaj competitiv necinstit.” arată declarația ACC (Comisia Concurenţei şi Consumatorilor din Australia), conform go4it.ro

Zece milioane de dolari australieni despăgubire

Conform legislaţiei din Australia, în cazul în care se dovedeşte că Samsung a greşit în lansarea celor peste 300 de reclame, fiecare abatere care a avut loc după 1 septembrie 2018 ar putea fi pedepsită cu 10 milioane de dolari australieni, triplul beneficiilor încasate sau 10% din veniturile anuale ale companiei în acea regiune. Pentru abaterile de la lege înainte de acea dată, fiecare abatere ar putea fi taxată cu 1,1 miliaone de dolari australieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS