24.6 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinPeisaj mitologic în Parcul Vatnajokul din Islanda

Peisaj mitologic în Parcul Vatnajokul din Islanda

Peisaj mitologic în Parcul Vatnajokul din Islanda, unde gheaţa, apa şi focul sunt ingredientele unui peisaj aproape selenar. Acesta este un parc național foarte apreciat de turiști.

Guvernul de la Reikjavik a început demersurile pentru a-l înscrie în patrimoniul UNESCO, www.icelandtravel.is.

Parcul Vatnajokul este cel mai mare parc național din Europa și se întinde pe 14% din teritoriul Islandei. Este o minunată poveste a jocului dintre foc și apă datorită unui uriaș ghețar cu același nume și a zece vulcani activi. Șapte dintre ei sunt submarini. Ghețarul Vatnajokul este cel mai mare din Islanda. Focul și apa produc cel mai lung și mai puternic rău din Islanda. Culorile acestor elemente, albastru pentru apă, alb pentru gheață și roșu pentru foc, alcătuiesc drapelul islandez.
O plimbare cu mașina prin acest uriaș parc durează câteva zile.

Deseori se merge pe drumuri dificile. Peisajul special a fost folosit și la pregătirea misiunii Apollo. NASA a descoperit într-o zonă a desertului islandez un peisaj asemănător celui lunar; fără vegetație, fără forme de viața, fără culori, fără repere. Nouă din cei 12 astronauți care au pășit pe Luna au vizitat parcul islandez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / Rapid – Mediaș 1-2. Giuleștenii, neputincioși...

Rapid a înregistrat un nou eșec pe teren propriu....

ȘTIRI GdS