10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGoogle Maps rezolvă problema transportului în comun

Google Maps rezolvă problema transportului în comun

În ultimul deceniu, aplicația Google Maps a primit actualizări destinate în principal șoferilor. Cea mai nouă versiune este dedicată exclusiv amatorilor de transport în comun, potrivit playtech.

În cazul în care ai plănuit să mergi mai mult decât de obicei cu mijloace de transport în comun în următoarea perioadă, noul Google Maps îți face viața mai frumoasă. Începând de astăzi, noua iterație a serviciului va include o serie de funcții noi pentru persoanele care folosesc autobuzul, metroul, tramvaiul și nu numai.

Noua variantă de Maps îți va afișa întârzierea autobuzelor

În timp real, noua variantă de Maps îți va afișa întârzierea autobuzelor. De cele mai multe ori, durata cursei de autobuz este estimată pornind de la timpul mediu în care parcurge distanța combinat cu decelerarea aferentă opririlor în stații. În câteva țări, diverse panouri îți afișează oricum întârizerea autobuzelor, dar acest update va extinde serviciul în foarte multe țări. În plus, vei putea să vezi cum îți afectează respectiva întârziere întregul traseu pe care îl ai planificat.

Printr-o funcție ce pare aprope SF, aceeași aplicația a gigantului din Mountain View va face o estimare avizată cu referire la nivelul de aglomerație pe care urmează să-l întâmpini în autobuz. În teorie, au existat câteva speculații pe marginea acestui subiect de când Google a început să ceară feedback de la utilizatorii de Maps și, printre întrebări, se numărau și interogări legate de aglomerația din mijloacele de transport în comun.

Dintr-un punct de vedere, tehnologia era întotdeauna acolo. În același fel în care Google știe dacă există aglomerație în trafic, se va folosi de informațiile de pe mobil pentru a prezice dacă vei avea unde să stai jos sau îți permite doar să stai în picioare. Noua versiune de Google Maps este disponibilă începând de azi pentru iPhone și Android, iar în prima etapă va include informații din rețeaua de transport în comun din aproximativ 200 de orașe.

Google Maps update

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS