24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrida s-a retras după nouă ani de activitate

Frida s-a retras după nouă ani de activitate


Frida s-a retras după nouă ani de activitate, în care a salvat viața a 12 persoane și a localizat mai mult de 40 de cadavre în Mexic.

Un câine de salvare, care a câștigat faima internațională pentru faptele eroice făcute după cutremurul care a lovit Mexicul în 2017, s-a retras după nouă ani de serviciu.
Unitatea canină a armatei mexicane a avut, luni, o ceremonie pentru a o onora pe Frida, câinele labrador salvator, potrivit www.bbc.com.
Frida a participat la 53 de operațiuni de salvare în Mexic, Haiti, Guatemala și Ecuador.

Frida, eroină internaţională

„Lătratul ei a dat întotdeauna speranță în momentele de durere și incertitudine”, a declarat ministrul adjunct al armatei, Eduardo Redondo.
Imaginile cu Frida, îmbrăcată cu vestă şi cu o mască protectoare a ochilor, căutând prin molozul unei școli din Mexico City, au atras atenția în întreaga lume. Aceste imagini au devenit un simbol al speranței pentru Mexic după cutremurul care a ucis peste 300 de persoane.
Acum, în vârsta de 10 ani, antrenorii ei i-au luat echipamentul de protecţie şi i-au dăruit o jucărie de mestecat pentru următorul capitol din viață.

Frida, exemplu pentru alţi câini de salvare

Imaginea lui Frida a fost pictată pe pereți, în timp ce o statuie de bronz a ei și a antrenorului a fost ridicată în Puebla, Mexic
Planurile pentru pensionare nu au fost încă confirmate, dar se crede că Frida se va retrage la ţară și poate ajuta la pregătirea următoarei generații de câini de căutare și salvare.
„Frida, misiunea îndeplinită, cu onoare”, a spus Redondo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS