11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa ce să te uiți prima dată când cumperi o mașină second-hand

La ce să te uiți prima dată când cumperi o mașină second-hand

La ce să te uiți când cumperi o mașină second-hand? În general, la multe aspecte, dar unele sunt de o importanță crucială, dacă nu vrei să te păcălească orice samsar. Dacă vei fi atent la următoarele aspecte, vei avea șansa de a lua o mașină mai bună, chiar dacă e la mâna a doua, potrivit playtech.

Evident, atât timp cât este o mașină second-hand, nu va fi perfectă, iar cele din România au, aproape în totalitate, un accident la activ, mai mult sau mai puțin grav. Există, totuși, și automobile mai vechi care merită cumpărate la un preț mai mic, însă trebuie să iei în considerare următoarele aspecte.

La ce să te uiți când cumperi o mașină second-hand: observă urmele de eventuale lovituri

La ce să te uiți prima dată când cumperi o mașină second-hand

Cea mai mare problemă a unei mașini SH este accidentul, după cum spuneam. E aproape imposibil să mai găsești o mașină care să nu fie trecută prin „botezul” accidentului frontal sau lateral.

Primele la care trebuie să fii atent sunt loviturile din față. Aproape toți samsarii investesc sute sau mii de euro pentru a repara și ascunde cât mai bine urmele acestor accident, dar niciodată nu le vor masca 100%. Se recomandă să iei cu tine un specialist în domeniu, atunci când mergi să vezi mașina. Multă atenție la lonjeroane. Le găsești sub capotă, în partea de jos, în spatele barei frontale. Dacă vezi urme de sudură sau îndoituri, e clar că mașina a fost lovită puternic din față.

Fii atent și la loviturile laterale. Acestea se observă mai greu pentru că se repară cu cel mai mare simț de răspundere. Totuși, dacă te uiți la linia mașinii, la modul în care se aliniază ușile cu pragurile și cu plafonul, vei observa diferențele.

Verifică și sloturile airbagurilor, dacă ți se permite și dacă ai cum. Un autoturism care a fost implicat într-un accident, mai ales frontal, sigur i-au sărit airbagurile, pentru că așa e normal. Problema este că samsarii nu mai investesc în schimbarea lor. Le scot complet și lasă sloturile goale. Lipesc superficial capacul și tu ai impresia că iei o mașină sigură.

La ce să te uiți când cumperi o mașină SH: detalii care contează

Dacă pornești în căutarea unei mașini SH de pe internet, fii foarte atent la structura anunțului, la informațiile pe care le oferă proprietarul. Ține minte că un anunț care nu are nicio imagine de exemplificare este cel mai puțin credibil. Orice anunț trebuie să aibă o întreagă galerie foto cu mașina fotografiată din toate unghiurile posibile. Altminteri, proprietarul sigur are ceva de ascuns.

De asemenea, nu uita să verifici seriile de șasiu și de motor. E important ca acestea să corespundă cu cele din talon. Totuși, sunt cazuri când, chiar dacă ele corespund, tot să fii păcălit. Samsarii au devenit inventivi și, de vreo 25 de ani, au căpătat experiență, știu cum să mușamalizeze tuningurile pe care probabil nu le-ai dori.

Evident, ai grijă la starea pragurilor și a altor zone relativ ascunse. Caută rugina cu ochi de șoim. Poți să mai și bați ușor în capotă din 5 în 5 cm. Tabla sună într-un fel, reparația cu chit sună altfel. E importantă și reacția vânzătorului. Dacă se uită al tine insistent să vadă la ce anume te uiți, e clar că se teme că îl deconspiri. Unii samsari se dau singuri de gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS