5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNoi reguli pentru turiştii din Roma

Noi reguli pentru turiştii din Roma

Noi reguli pentru turiştii din Roma. Acestea privesc activitatea turiştilor în faimosul oraş latin, scrie gandul.info. Astfel, în prezent, sunt interzise diverse lucruri, de la băutul apei din fântânile publice, până la afişarea în public fără tricou sau săritul în fântâni.

Probabil exasperate de comportamentul ieşit din comun al unor turişti, autorităţile au interzis şi mâncatul gustărilor în locuri publice. De asemenea, este interzisă lovirea treptelor cu geamantane sau trolere, cu precădere cele ale monumentelor istorice precum Treptele Spaniole.

Băutul apei de la fântânile publice

Se recomandă folosirea metodei romane: amplasarea unui deget la nivelul tâşitorii astfel încât să se formee un arc de apă. Deci, este interzisă atingerea acestora cu gura. În legătură cu mâncatul în locurile publice , turiştii trebuie să aibă grijă la murdărirea mediului înconjurător. Din păcate, mulţi turişti au vărsat sosuri sau mozzarella pe monumente istorice sau pe marmură.

Cântatul la instrumente este interzis în mijloacele de transport public, relatează traveller.com.
Turiştii care vor încălca regurile vor fi pedepsiţi prin interzicerea vizitării zonei în care au săvârşit „infracţiunea”.

Virginia Ragii, primarul Romei, a declarat că va scrie ambasadelor străine pentru a-i informa pe cetăţenii ţărilor respective de noile reguli. „Roma este, şi va fi întotdeauna, bineprimitoare, dar asta nu înseamnă că tolerează comportamentul nepotrivit şi deteriorarea oraşului”, a declarat aceasta.

Despre Roma

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 6.000.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de circa 4 milioane de locuitori. Este capitala regiunii Lazio și a Provinciei Roma.

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS