10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Tartă cu lime şi frişcă

Reţeta zilei: Tartă cu lime şi frişcă

Reţeta zilei: Tartă cu lime şi frişcă. Un desert clasic cu o reteta simpla şi rapidă. Această tartă cu lime şi frişcă va fi pe placul iubitorilor de deserturi dulci-acrişoare. Este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Tarta este un desert fresh, care va încânta papilele gustative ale tuturor celor care o gustă. Merge perfect lângă o limonadă sau o socată, servită pe o terasă cu umbră, alături de prieteni dragi. Dacă vreţi să preparaţi şi o socată delicioasă, exact ca cea făcută de bunic, puteţi găsi o reţetă specială AICI.

Ingrediente:

Pentru aluat: 150g biscuiti de graham/digestivi, măcinaţi, 85g unt nesărat, topit, un praf de sare

Mod de preparare aluat: Încingeti cuptorul la 180C. Într-un bol, combinați biscuiții măcinați cu untul, sarea și amestecați bine. Ungeţi o tavă de copt rotundă cu unt și puneți aluatul înăuntru. Presați cu mâinile pentru a distribui egal aluatul pe fundul tăvii, dar și pe marginile acesteia. Coaceți în cuptorul încins timp de 15 minute, apoi scoateți și lăsăți să se răcească.

Pentru umplutură

Ingrediente: 400ml lapte condensat îndulcit, 4 gălbenușuri mari, 100ml zeamă proaspăt stoarsă de lime (de la 4-6 limete), o linguriță coajă de limetă rasă fin plus extra pentru decorat, 400 ml frișcă lichidă din lapte integral, neîndulcită, 3 linguri miere lichidă.

Mod de preparare umplutură: Într-un bol puneţi laptele condensat, gălbenușurile, zeamă de lime, coajă rasă și amestecați bine cu un tel. Turnați în tavă, peste aluatul răcit și coaceți în cuptorul încins la 180C timp de încă 15 minute. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească complet, apoi puneți la frigider cel puțin 4 ore până o veți servi.

Înainte de a servi tarta, bateți frișca lichidă cu mierea până ce se întărește. Așezați peste tarta și neteziti cu o spatulă. Decorați cu coajă rasă de lime și serviți!

Sursa: elle.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS