5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai mare frescă din Europa

Cea mai mare frescă din Europa

Cea mai mare frescă din Europa se află în Paris, orașul care se laudă cu foarte multe obiective turistice și o scenă de artă impresionantă. Acum capitala Franței are și cea mai mare frescă urbană din Europa.
Este vorba de un uriaș grafitii care decorează acoperișul unui pavilion al Expoziției din Paris. Lucrarea se întinde pe 2 hectare și jumătate, aproximativ 4 terenuri de fotbal și a fost realizată de celebrul cuplu de artiști urbani Ella și Piotr.

Artiștii francezi nu sunt la prima realizare de această amploare. În 2015, la un festival din Norvegia au creat cea mai mare lucrare figurativă din lume, care acoperea două de mii de metri pătrați.

Cea mai mare frescă street art din Europa va fi realizată în Franţa, pe acoperişul unui pavilion de la Paris Expo Porte de Versailles, care se întinde pe aproape 2,3 hectare, cu o suprafaţă echivalentă cu cea a patru terenuri de fotbal, potrivit French-news.

Fresca, rezultatul muncii în echipă

Fresca, realizată de artişti francezi pe acoperişul pavilionului al treilea al complexului expoziţional, este vizibilă de pe terasa pavilionului al şaptelea. Ella & Pitr sunt celebri pentru lucrările lor de artă urbană realizate pe suprafeţe de mii de metri pătraţi, pe acoperişuri de clădiri, câmpuri, faţade, iar acum vor să stabilească un record european.

Cei doi artişti au fost ajutaţi de numeroşi voluntari, iar rezultatul muncii lor va depinde şi de condiţiile meteo. Fresca se intitulează „Ce mâncăm diseară? Cum este vremea mâine?” şi include imaginea unei femei uriaşe. Originari din oraşul francez Saint-Étienne, Ella şi Pitr, în vârstă de 34 de ani, respectiv 37 de ani, colaborează din 2007.
Ei sunt celebri în domeniul street art nu numai în Franţa, ci şi în lume, pentru lucrările de mari dimensiuni, dar şi pentru portrete ale unora dintre cele mai cunoscute personaje animate, de benzi desenate şi din cărţi pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS