Acasă Actualitate Autobuze fără şofer, la Viena

Autobuze fără şofer, la Viena

-

Autorităţile din Viena au scos în circulaţie primele două autobuze (minibus) autonome, fără şofer. Acestea au fost scoase în probe săptămâna trecută, iar acum efectuează curse în cel mai nou şi mai modern cartier al capitalei austriece. Proiectul de cercetare auto.Bus – Seestadt a fost finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor, Inovării și Tehnologiei ca parte a programului „Mobilitatea viitorului”.
Directorul Wiener Linien, Günter Steinbauer, a explicat că acesteautobuze pot schimba traficul în oraşe pentru totdeauna. „Ca furnizor de transport public, vom fi în prim plan”, a spus directorul Günter Steinbauer.

Caracteristicile autobuzelor fără şofer

Proiectul auto.Bus – Seestadt își propune să îmbunătățească calitatea operațională a viitoarelor rute autonome de autobuze prin inovații tehnologice planificate. Scopul este de a spori în mod durabil eficiența și siguranța operațională a autovehiculelor autonome, cu scopul final de a testa o linie de autobuz în Seestadt în condiții reale – cu opriri, orare și, desigur, pasageri.

Merg cu viteză de 8 până la 12 kilometri pe oră și au 10 stații. Un vehicul poate transporta cel mult 10 persoane. Într-o primă etapă, va exista un operator în fiecare mașină, cu sarcina de a monitoriza orice mișcare, pentru a se asigura că totul este în regulă.
În caz că apar probleme, omul preia comanda autobuzului, ca un şofer obişnuit.
Experimentul este primul de acest gen din Austria și de reușita lui depinde extinderea proiectului în alte cartiere ale Vienei și , de ce nu, în alte orașe.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...