13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei - Trifle cu căpşuni

Reţeta zilei – Trifle cu căpşuni

Trifle cu căpșuni – este un desert inventat de englezi, care a câștigat o popularitate extraordinară în ultimii ani. Motivele sunt multe: se face fără coacere, e extrem de gustos, are arome diferite și… e atât de ușor de făcut încât și nu om care nu prea se descurcă în bucătărie îi dă de cap. E perfect pentru vară!

Ingrediente:

  • 350 g căpșuni proaspete, 5 lingurițe zahăr tos, zahăr pudră, 250 ml smântână dulce/pentru frișcă, 150 g biscuiți/pișcoturi, 200 g mascarpone, 2 linguri miere, 1 esență de vanilie, 1 esență de rom, zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Se pisează 100 gr. de căpșuni cu 2 lingurițe de zahăr. Se lasă deoparte. Se bate smântâna dulce până se obține frișca de o consistență tare. Se încorporează niște zahăr pudră (se pune în funcție de cât de dulce vrei tu să fie rezultatul). Se bate crema de mascarpone cu esențele, mierea și zeama de la jumătate de lămâie. Se bat căpșunile pisate cu jumătate din cantitatea de frișcă. Căpșunile rămase întregi se taie în felii egale. Într-un vas mare rotund, înalt sau vase mai mici, pentru porții individuale. Apoi se pune un strat de biscuiți sfărâmați/pișcoturi, unul de frișcă, unul de cremă de căpșuni, unul de fructe, unul de mascarpone și tot așa până se termină ingredientele.
Se poate mânca imediat, dar cel mai indicat este să îl dai la frigider cel puțin o oră.

Sursa:retete.unica.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS