Cinci sfaturi pentru curățenia casei

Asemenea unei firme de curățenie care se bazează în activitatea sa pe tehnologii specializate, orice gospodină trebuie să cunoască anumite informaţii de bază în curățenie.
În acest articol, vom prezența cinci sfaturi pentru curățenia casei. Aceste tehnici și sfaturi utile permit fiecăruia dintre noi să se ocupe de curățenie că un adevărat profesionist.

Fii atentă la detalii.

Stresul de zi cu zi și timpul tot mai scurt pe care îl avem ne fac să trecem cu vederea detaliile. Însă acestea fac diferența între o curățenie „așa și așa” și una cu adevărat temeinică. Trebuie să fim atenți la locurile și obiectele care ascund murdăria. Acestea sunt încărcate de bacterii, microbi, mucegariuri și mirosuri care dacă nu sunt eliminate se vor răspândi în întreagă casă.

Dată viitoare când veți face curățenie, amintiți-va când ați curățat ultima dată tocurile ușilor și ferestrelor, mânerele clantelor, ușilor și sertarelor, garniturile din cauciuc sau plastic ale obiectelor și electrocasnicelor din bucătărie, telecomenzile electrocasnicelor, tastatură și interiorul calculatorului de birou, telefonul mobil și altele asemenea.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile de care lumea „uită” atunci când face curățenie. Atunci când curățăm un obiect sau o suprafață, trebuie să ne dăm silința astfel încât la final, această să fie cu adevărat curată. Cinci sfaturi pentru curățenia casei :

Folosește produse și consumabile adecvate tipurilor de suprafețe

Asigura-te că deții produse specializate pentru curățarea suprafețelor din lemn, sticlă, piatră naturală, gresie/faianță, piele, textile. Nu recomandăm folosirea produselor promovate că fiind bune pentru toate. Aceastea, de cele mai multe ori, nu oferă rezultatele așteptate.

De asemenea, trebuie să aveți ustensile de curățenie: lavete, bureți, găleată, mop, aspirator. Nu va recomandăm să folosiți o singură lavetă sau un singur mop pentru toate încăperile din casă. Riscați să împrăștiați bacterii și mirosuri neplăcute în toată casa.

Implică membrii familiei în activitatea de curățenie a casei

Curățenia generală într-o casă nu este o muncă ușoară. Implică mult efort și este mai bine să ceri sprijin decât să te descurajezi și renunți fără a duce treaba la capăt.

Dacă spațiul pe care vrei să-l cureţi este mare, este bine să ceri ajutorul unui prieten, altor membri ai familiei. Poţi comanda şi servicii de curățenie profesională de la o firma specializată.

Ține cont de aceste mici sfaturi pentru curățenia casei

Protejează-ți mâinile cu mănuși din latex atunci când faci curățenie
Aplică soluțiile de curățat pe lavetă, nu pe suprafață de curățat
Geamurile se spală geamurile într-o zi înnorata, dar nu ploioasă
Pereții de faianță și gresia se curată mai bine după ce aburul din baie înmoaie murdăria
Curată petele de pe materialele textile imediat după producerea acestora
Concentrează-te asupra fiecărei încăperi în parte pentru a evita să fii copleșită de volumul de lucru
Folosește substanțe dezinfectante adecvate pardoselii

Păstrează curățenia

Curățenia nu se face, ci se întreține, spune un vorba din popor. Încearcă să întreții curățenia. Astfel vrei scăpa de zilele istovitoare în care trebuie să faci curățenie generală și să ai mereu o casă curată.

Astfel, fă-ți un obicei în a curată vasele și masă din bucătărie după folosire. Dezgheață și curată interiorul frigiderului o dată pe luna, curată aragazul după ce l-ai folosit, curată cadă după folosire, dezinfectează vasul toaletei cel puțin o dată pe săptămâna, folosește aspiratorul la câteva zile, încearcă să reduci numărul de paturi și covoare și alte lucruri care genereza praf.

Bineînțeles, lista continuă, dar ideea este să elimini murdăria imediat ce o observi și să adopți un comportament care să prevină acumularea acesteia. Astfel, vei avea întotdeauna o casă curată și riscul de îmbolnăvire prezentat de diverși agenți patogeni va fi redus la minimum.

SURSĂziare
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.