10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn mare mafiot a murit aseară

Un mare mafiot a murit aseară

Frank Lucas, un mare mafiot a murit aseară la vârsta de 88 de ani. El a fost unul dintre cei mai mari mafioti din istoria Statelor Unite ale Americii. Viata sa a fost subiect de film la Hollywood, potrivit www.nytimes.com. El a fost interpretat de actorul Denzel Washington în „American Gangster”, film produs în 2007.

Frank Lucas a cunoscut „succesul” în lumea interlopă în Harlem, deşi s-a născut în New Jersey şi a crescut în Carolina de Nord. În anii ’60 si ’70, el a devenit cel mai mare traficant de droguri de pe coasta de est a Statelor Unite.

Lucas a făcut milioane de dolari din traficul de droguri, dar si din alte activităţi ilegale, înainte să fie capturat. El a fost prins în 1975. Autorităţile i-au confiscat suma de 500.000 dolari. Lucas a fost condamnat la decenii de închisoare, dar a scăpat după ce a depus mărturii impotriva mai multor mafioti. El a făcut doar 5 ani de puşcărie.

Ulterior, Frank Lucas a fost arestat din nou şi a mai făcut 7 ani de puşcărie. A fost eliberat pentru ultima dată în 1991.

Subiect de film

Viaţa lui Frank Lucas a stat la baza filmului American Gangster, regizat în 2007 de Ridley Scott. Rolul principal i-a fost atribuit lui Denzel Washington.
După apariţia filmului a spus că îi pare rău pentru că indirect a omorât mulţi oameni.

„Drogurile ucid. Am făcut nişte lucruri teribile şi îmi pare foarte rău”, spunea el atunci.

În 2012, Lucas a avut din nou probleme cu legea, după ce ar fi încercat să păcălească statul în privinţa unor cecuri pentru asigurări sociale. Din pricina vârstei înaintate şi a stării de sănătate, nu a fost pedepsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS