6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum poţi face mai plăcută naveta zilnică spre serviciu

Cum poţi face mai plăcută naveta zilnică spre serviciu

Cum putem să ne facem drumul spre serviciu mai plăcut și să reducem din stresul și presiunea resimțite? Drumul spre birou și înapoi acasă ne ia aproximativ o oră și jumătate din zi și a fost numit „stresul care nu este plătit“. Ambuteiajele din trafic, îngrijorările legate de întârzierea la o ședință importantă, dar și senzația timpului pierdut degeaba sunt principalele inconveniente invocate de oameni, atunci când vine vorba despre drumul spre serviciu. În plus, în lipsa unui transport public bine pus la punct, oamenii sunt nevoiți să își ia o marjă de timp mult mai mare decât ar fi normal, dacă vor să se asigure că nu vor întârzia.
Mai mult, naveta spre serviciu are un impact negativ și asupra stării noastre psihice, întrucât poate fi un motiv major de stres. Potrivit Psychology Today, atunci când ne petrecem timpul blocați în trafic ne plictisim mai repede, ne simțim izolați social sau ne pierdem răbdarea din cauza întârzierilor. De asemenea, studiile arată că stresul drumului spre serviciu le afectează mai mult pe femei decât pe bărbați. O cercetare din 2004 a descoperit că pentru acestea naveta este o activitate mai neplăcută decât treburile casnice, fiind asociate frecvent cu sentimente de nerăbdare și oboseală.
În aceste condiții, ne întrebăm invariabil cum putem să ne facem drumul spre serviciu mai plăcut și să reducem din stresul și presiunea resimțite atunci când metroul sau autobuzul întârzie nepermis de mult ori când ambuteiajele, aglomerația și zgomotul din trafic ne reduc productivitatea înainte ca ziua de lucru să fi început.
Există cercetări care arată că persoanele care apelează la mijloace de transport alternative sau merg pe jos spre serviciu sunt mai fericite și se concentrează mai ușor decât cei care se urcă zilnic la volan. Călătoritul activ, precum mersul pe bicicletă, poate fi o soluție pentru cei care vor să scape de plictiseală sau nu vor să rămână blocați în trafic. Așadar, există soluții prin care poți face mai plăcută naveta zilnică spre serviciu și înapoi acasă.

Renunță la transportul în comun

Primăvara este momentul perfect pentru a renunța o perioadă la aglomerația din mijloacele de transport în comun. În zilele cu vreme plăcută, poți merge cu bicicleta la serviciu și te poți bucura de puțină mișcare la primele ore ale dimineții. O astfel de activitate îți va da energie pentru restul zilei, te va face să te simți mult mai în formă și îți va pune sângele în mișcare.
Ai grijă doar să studiezi înainte ruta pe care vei porni dimineața spre serviciu, să identifici locurile în care îți poți lăsa în siguranță bicicleta și să te asiguri că ai una din aceste biciclete perfecte pentru oraș, astfel încât să te simți pe deplin confortabil. Nu uita nici de echipamentele de siguranță, mai ales dacă pe ruta ta există porțiuni în care vei fi nevoită să te aventurezi prin trafic.

Luptă contra plictiselii

Dacă ai mereu sentimentul că timpul petrecut în trafic putea fi folosit pentru a face ceva util, atunci soluția este să îți găsești o ocupație pentru timpul pe care îl pierzi zilnic. Încearcă să găsești o activitate care să se integreze perfect în rutina ta zilnică. Poți asculta muzică sau un podcast în metrou, o carte audio în mașină, sau poți citi o carte. De asemenea, există numeroase aplicații de învățare a unei limbi străine pe care le poți utiliza dacă vrei să îți îmbogățești cunoștințele. Astfel, vei scăpa de senzația că nu ai făcut nimic folositor cu timpul tău.

Acceptă faptul că nu poți controla unele lucruri

Lipsa de control asupra traficului sau întârzierilor este principalul motiv de nemulțumire și iritare în rândul celor care petrec mult timp în drum spre serviciu. Nu este întotdeauna ușor să faci asta. Totuși, cu cât reușești să accepți mai rapid faptul că unele lucruri nu depind de tine, cu atât îți va fi mai ușor să îți recapeți răbdarea.

Organizează-ți ziua de lucru

Timpul petrecut în drum spre serviciu poate fi o ocazie bună pentru a-ți organiza agenda zilnică și a-ți prioritiza sarcinile pe care le ai de rezolvat. De obicei, facem aceste lucruri abia când am ajuns la birou, ceea ce înseamnă nu numai o scădere a productivității încă de la primele ore, dar și că vom fi nevoite să stăm peste program pentru a ne achita de toate acestea. Dacă profiți de navetă pentru a-ți organiza orele de lucru, vei ajunge la serviciu știind exact ce ai de făcut, iar munca ta poate deveni astfel mult mai eficientă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS