11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(Galerie foto) Un bunic de 97 de ani a salvat un mic sat, după ce a pictat superb toate clădirile

(Galerie foto) Un bunic de 97 de ani a salvat un mic sat, după ce a pictat superb toate clădirile

Un bătrân de 97 de ani a dat cea mai mare dovadă de dăruire pentru satul în care a locuit mai bine de 4o de ani. Cu aproximativ 11 ani în urmă, bătrânul pe nume Huang Yung-fu, atunci în vârstă de 86 de ani, s-a confruntat cu o mare problemă. Guvernul taiwanez a ameninţat că va distruge satul în care el locuieşte, în încercarea de a construi un complex modern de apartamente, scrie mymodernmet.com. Bărbatul era ultimul rezident al aşezării rurale, iar pe atunci, bărbatului i s-au oferit bani pentru a se muta în altă parte, dar nu putea suporta gândul de a-şi părăsi casa. Atunci a luat decizia de a face guvernul să se răzgândească şi a început să picteze casele care încă mai existau în sat.

Huang, cunoscut acum sub numele de Bunicul Curcubeu, s-a născut în China. După lupta în războiul chino-japonez și al doilea război mondial, el a luptat pentru Partidul Naționalist asupra guvernului comunist al lui Mao Zedong. Când naționaliștii au pierdut, el și alți 2 milioane alții au fugit în Taiwan. Aici a fost adăpostit într-un sat improvizat, care a fost construit în grabă pentru primirea de membri militari și a familiilor lor. Ceea ce trebuia să fie o soluție temporară a devenit în cele din urmă acasă.

Deci, pentru el a fost un șoc când, după 40 de ani de locuit în micul sat, casa urma să îi fie distrusă. „Când am venit aici, satul avea 1.200 de gospodării și noi toți stătea și vorbeam ca o familie mare”, a declarat Huang împărtășit cu BBC. „Dar totuși, lumea s-a mutat sau a murit și am rămas singur“. În această situaţie grea, bătrânul s-a întors spre artă pentru a-și ușura suferința.

Peste un milion de turişti anual 

Mai întâi, a pictat o păsărică mică pe locuinţa sa din lemn. A continuat cu pisici, păsări și oameni, care au început să curgă peste clădirile vacante din sat. Apoi, în 2010, un student la universitatea locală a dat peste sat și, după ce a auzit povestea lui Huang, a promis că îl va ajuta. A făcut câteva fotografii satului și a început o campanie de strângere de fonduri și o petiție pentru a-l salva de la distrugere.

Vestea a devenit rapid virală. Imaginea satului taiwanez a câştigat inima oamenilor din întreg statul. Acum, peste un milion de vizitatori merg în micul sat în fiecare an, pentru a vedea frumuseţile create de mâinile Bunicului Curcubeu. Aşa a ajuns Huang să-și păstreze casa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS