Foto: retete.unica.ro

Ingredinete: 600 g piept de pui, 150 g parmezan ras mărunt, 2 ouă, 100 g pesmet, sare și piper, rozmarin, puțin pătrunjel proaspăt (opțional)

Mod de preparare: Se taie felii subțiri pieptul de pui. Se asezonează fiecare bucată cu sare și piper. Se pregătesc trei vase: în unul se pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute și în altul pesmetul. Se toacă pătrunjelul și se amestecă cu ouăle bătute, împreună cu rozmarinul. Se încinge tigaia. Se dă, pe rând, fiecare bucată prin: parmezan (se scutură excesul); ouăle bătute (se lasă excesul să curgă); pesmet.
Apoi, se încinge puțin ulei în tigaie. Se pun 2-3 bucăți de pui și se lasă la prăjit 4-5 minute, la foc mediu. Se întorc pe cealaltă parte, se mai lasă 5 minute la prăjit și se scot pe o farfurie.

Sursa: retete.unica.ro