Până acum, Facebook a folosit algoritmi care prezic de la cine ai vrea vezi postări pe baza anumitor date – cum ar fi cât de des interacționezi cu un anumit prieten, câți prieteni comuni aveți sau dacă ai marcat pe cineva ca „prieten apropiat”. Acum, pe lângă înțelegerea acestor semnale, compania a început să-i întrebe pe utilizatori care este lista celor mai apropiați prieteni pentru a înțelege mai bine modul în care aceștia interacționează, potrivit startupcafe.

Reprezentanții rețelei de social media spun că vor analiza rezultatele pentru a-și îmbunătăți algoritmul folosind date precum

  • etichetarea în aceleași fotografii
  • reacții și comentarii ale utilizatorilor la aceleași postări
  • check-in aceleași locuri

Astfel, feedback-ul cules va ajuta Facebook să anticipeze mai bine ce doresc utilizatorii să vadă în News Feed.

Majoritatea afacerilor sunt prezente astăzi și în mediul online cu cel puțin o pagină de Facebook. Modificarea algoritmului Facebook ar putea afecta modul în care utilizatorii rețelei de socializare primesc noutățile de la aceste pagini.

Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.